Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, despre numărul cazurilor de COVID-19: Este posibil ca circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin boală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete: ,

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că este posibil ca „circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin boală”. Acesta a mai adăugat că numărul de cazuri diagnosticate cu COVID-19 este mai mic decât numărul real al celor care au fost infectați de acest virus.

Alexandru Rafila a declarat, într-o intervenție la Digi24, că este posibil ca jumătate de milion de români să fi fost infectați cu COVID-19, dar că încă nu se pune problema unei imunizări în masă.

Proabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Acesta a spus că „mai avem de lucru în planul comunicării și convigerii oamenilor”, referitor la pandemia de COVID-19.

Avem foarte multe cazuri, într-adevăr, asta înseamnă că există o transmitere comunitară și că măsurile de sănătate publică nu și-au făcut efectul, fie populația nu este aderentă la recomandările autorităților și cred că mai avem de lucru în planul comunicării și convingerii oamenilor că trebuie să fie parte din acest proiect național de limitare a transmiterii, care trebuie să continue pe o perioada medie” a adăugat reprezentantul României la OMS.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *