Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, despre activitatea ministrului Sănătății: Nu reușim să umplem o foaie A4 cu măsurile legate de controlul pandemiei de COVID-19

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 martie 2021

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și deputat PSD, susține că ministrul Sănătății are puține realizări în ceea ce privește controlul pandemiei de coronavirus din România, în contextul în care premierul i-a cerut lui Vlad Voiculescu să prezinte măsurile pregătite pentru combaterea valului 3. 

Vă ascultam puțin mai devreme, că domnul prim-ministru i-a cerut ministrului Sănătății să facă conferință de presă săptămânală cu ceea ce face sau ce-a făcut – păi, dânsul să facă săptămânal câte o conferință de presă să ne explice ce n-a făcut, pentru că ce a făcut… sincer să fiu, dacă luăm acum o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem prima treime a acestei foi A4 cu ce-a făcut legat de controlul acestei pandemii. V-o spun serios, chiar nu văd lucruri concrete, îmi pare rău”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seară, la B1 TV.

Alexandru Rafila este de părere că evoluția pandemiei de coronavirus ar fi vizibilă dacă toate Direcțiile de Sănătate Publică „și-ar face treaba”.

În ceea ce privește testarea, dacă Direcțiile de Sănătate Publică care nu reușesc să testeze decât un număr mic de persoane și-ar face treaba și în mod evident n-am mai ajunge la doar zeci de cazuri pe zi testate în unele județe, atunci am putea să avem și o radiografie mai apropiată de adevăr pe de o parte, și pe de altă parte și o identificare activă a focarelor, și eventual măsuri de sănătate publică sau non-farmacologice care să limiteze extinderea bolii. Noi nu putem să luptăm cu extinderea bolii dacă nu știm cazurile, iar accesibilitatea la testare este importantă”, a precizat medicul.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Florin Cîțu cere Ministerului Sănătății să prezinte măsurile pregătite pentru combaterea valului 3 al pandemiei de coronavirus

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW