Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Alexander Nanau, regizorul documentarului „colectiv”, refuză Medalia „Meritul Cultural”, oferită de Administrația Prezidențială / Cum și-a motivat gestul

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021

Alexander Nanau, regizorul documentarului „colectiv”, a refuzat să primească Medalia „Meritul Cultural”, oferită de Administrația Prezidențială, argumentând că ar fi o dovadă de ipocrizie să accepte o astfel de distincție, în timp ce sectorul cultural este „în moarte clinică”. 

Pentru data de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, Klaus Iohannis a decis să îl decoreze, printre alții, pe regizorul documentarului Colectiv pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză cu Medalia „Meritul Cultural”.

Acesta consideră că este cel mai „cinic moment” pentru a decora, „simbolic și gol de sens”, cultura României.

După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amentințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero”, a scris Alexander Nanau, pe Facebook.

Regizorul a publicat scrisoarea transmisă Administrației Prezidențiale.

„colectiv” a fost ales cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film și este propunerea României la premiile Oscar.

Documentarul spune povestea primului an de după tragedia din clubul Colectiv.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ – #COLECTIV | În 5 ani, justiția n-a fost în stare să spună cine este vinovat pentru tragedia care a răpit 65 de vieți

„Stimate domnule Nanau,

Conform discuţiei telefonice, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Presedintele Romaniei,…

Publicată de Alexander Nanau pe Luni, 11 ianuarie 2021

Sursă foto: Facebook / Alexander Nanau

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW