Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Plângere penală pe numele lui Ciucă și Ciolacu, pentru că nu organizează alegeri în Sectorul 5

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sectorului 5, a anunțat luni, 5 septembrie, că a depus plângere penală pe numele premierului Nicolae Ciucă, dar și a altor membri ai Guvernului și Parlamentului, invocând faptul că refuză să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5.  

Între cei vizați de plângerea penală se numără Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, dar și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Am depus plângere penală împotriva lui Nicola Ciucă (Prim-Ministru și președinte PNL), Marcel Ciolacu (Președinte PSD), Lucian Bode (Ministrul Afacerilor Interne), Toni Greblă (Prefect București) și Constantin Mitulețu Buică (președinte Autoritatea Electorală permanentă) pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5”, a anunțat Alexandru Dimitriu.

El subliniază că cei menționați anterior trebuie să răspundă în fața legii, „pentru că țin astfel captiv Sectorul 5”.

Până când trebuia adoptată HG

Data până la care trebuia adoptată hotărârea de guvern (HG) pentru organizarea alegerile din sector era 2 septembrie.

„Aveau la dispoziție 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022. Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie.

În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parțiale să fie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, a explicat acesta.

Postul de primar al Sectorului 5 a rămas vacant, după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la închisoare în procesul Colectiv.

CITEȘTE ȘI Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a demisionat din PSD: Nu am avut niciodată intenția de a candida la alegerile parțiale

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW