Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud urmează să ajungă în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Al treilea transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale, urmează să ajungă cât de curând din Coreea de Sud în România, cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naționale. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

„Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecție medicală de la Seul la București”, transmite GCS.

Costurile misiunii sunt acoperite de Statele Unite.

Astfel, în România urmează să ajungă aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Odată ajunse în țară, echipamentele de protecție urmează să fie distribuite cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență.

Acestea vor fi distribuite și alocate în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren.

sursa foto: MaPn

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *