Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Al șaselea deces din România a creat panică în Spitalul Județean Arad / Pacientul, testat la trei zile de la internare / Mort în ziua în care a fost diagnosticat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

Luni seară a fost înregistrat al șaselea deces al unei persoane din România infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Arad. Pacientul a fost internat în stare gravă la Spitalul Județean și abia după trei zile a fost testat pentru coronavirus. În ziua în care a fost diagnosticat cu infecție cu Covid-19, bărbatul a și murit. 

Pacientul de 64 de ani a fost internat în stare gravă, vineri, 20 martie, la Spitalul Județean Arad. Timp de trei zile, pacientul a stat intubat la secția ATI, iar pe 23 a fost testat și diagnosticat cu Covid-19. După aflarea rezultatului testului, pacientul a fost transferat de un echipaj SMURD la Timișoara, fiind ventilat mecanic. Bărbatul a murit la Timișoara, pe 23 martie, în ziua in care a fost depistat pozitiv cu coronvairus.

Acesta a fost primul caz de coronavirus din județul Arad din afara centrelor de carantină, fiind și primul deces.

Urmare a acestui caz, panica s-a instalat în rândul medicilor de la Spitalul Județean din Arad. Personalul medical se întreabă de ce pacientul a fost testat abia după trei zile după ce a fost internat și câte persoane din spital a infectat în această perioadă.

Într-un interviu pentru specialarad.ro, unul din medicii Spitalului Județean Arad a declarat că pacientul infectat a intrat în contact cu patru ture de infirmieri și asistenți care lucrează în unitatea medicală, plus cu angajații din UPU, radiologie și ATI.

„Mă întreb dacă au fost respectate niște proceduri în legătură cu pacientul ăsta. Mă întreb de ce a stat pacientul ăsta atâtea zile în Spitalul Județean, din moment ce au golit Spitalul TBC pentru cei suspecți de coronavirus? Oare s-au respectat anumite proceduri și anumite circuite de la bun început? Gândiți-vă numai că, dacă a ajuns la UPU, a intrat în contact cu cei de acolo. Probabil a trecut pe coridoare, pe la radiologie, pe etaj și la ATI. Deci, teoretic, omul ăsta a prins în spital vreo patru ture de infirmieri și asistenți, plus toată tura de la UPU, plus radiologia, plus ATI. Câte persoane au intrat în contact cu el?”, se întreabă unul dintre medicii din Spitalul Județean Arad.

Un alt medic se întreabă de ce pacientul infectat nu a fost internat la Spitalul TBC, special pregătit pentru cei diagnosticați cu coronavirus.

„Mă întreb doar câte persoane din spital au intrat în contact cu pacientul ăsta? Deocamdată nimeni nu știe răspunsul ăsta. Aici, în spital, e panică. Toți se gândesc că poate au luat virusul de la el și apoi l-au dat mai departe. De ce nu l-au dus la TBC, că doar au pregătit spitalul pentru pacienți ca el. Trebuie să ne gândim că, după ce au intrat în contact cu pacientul respectiv, toți oamenii ăia din spital au mers acasă, au mers în diferite alte locații, au mers la cumpărături. Așadar, șansele de răspândire sunt mari, foarte mari”, a mai spus un medic arădean.

Medicii s-au plâns și de lipsa echipamentelor medicale de protecție.

„Nu avem nimic. Avem niște **** de măști subțiri. Măștile astea pe care ni le-au dat ei nu au efect. Virusul ăsta are nu știu câți microni, iar dacă nu ai o mască ce are un filtru bun, orice altă mască e inutilă”, a spus unul din medici.

Contactată de mainnews.ro, prefectura Arad a transmis că nu deține informații despre situația din Spitalul Județean.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


  • […] Este vorba despre opt angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, respectiv cinci medici, două asistente şi o infirmieră. Aceștia fac parte din cei 30 de angajați ai spitalului care au fost plasați în izolare după ce au luat contact cu pacientul de 64 de ani infectat care a murit. Mai multe AICI. […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/al-saselea-deces-din-romania-a-creat-panica-in-spitalul-judetean-arad-pacientul-testat-la-trei-zile-de-la-internare-mort-in-ziua-in-care-a-fost-diagnosticat/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/al-saselea-deces-din-romania-a-creat-panica-in-spitalul-judetean-arad-pacientul-testat-la-trei-zile-de-la-internare-mort-in-ziua-in-care-a-fost-diagnosticat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *