Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Studiu: Numărul bolnavilor de coronavirus din Germania ar fi de zece ori mai mare decât cel oficial

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 mai 2020 Etichete: , , ,

Un studiu realizat de oamenii de știință din Germania arată că o persoană infectată cu virusul SARS COV-2 din cinci nu prezintă vreun simptom al bolii.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn a desfășurat un studiu pe bolnavii înregistrați la Gangelt, unul dintre principalele focare de coronavirus din Germania, după ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local.

Studiul acesta, bazat pe intervievarea și analiza situației medicale a unui număr de 919 persoane din 406 gospodării, a permis, de asemenea, și determinarea cu precizie a mortalității. În orașul Gangelt, aproximativ 15% din populație a fost infectată, iar rata mortalității în rândul persoanelor infectate cu coronavirus a atins 0,37%.

Potrivit studiului, „dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama Covid-19, în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane, adică un număr de zece ori mai mare față de numărul total de cazuri înregistrate oficial. La Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom”.

„Faptul ca, aparent, o infectie din cinci se desfasoara fara simptome vizibile sugereaza ca persoanele infectate, care raspandesc virusul si care pot contagia si alte persoane, nu pot fi identificate intr-o maniera fiabila pe baza simptomelor cunoscute ale bolii”, a sustinut profesorul Martin Exner, coautor al studiului.

Potrivit lui Exner, acest aspect confirmă importanța regulilor generale de distanțare și de igienă.

„Toate persoanele presupuse a se afla intr-o stare buna de sanatate pe care le-am intalnit pot fi purtatoare ale virusului fara sa stie. Trebuie sa fim constienti si sa actionam in consecinta”, a mai sustinut cercetatorul.

După organizarea unui carnaval, regiunea Heinsberg a devenit un focar al epidemiei. Majoritatea persoanelor care au fost contaminare au prezentat simptome, mai mult decât alți bolnavi care nu au participat la carnaval.

„Pentru a determina daca apropierea fizica cu alti participanti si circulatia crescuta a picaturilor de saliva prin conversatii si cantece au contribuit la o evolutie mai puternica a bolii, am planificat investigatii suplimentare”, a mai sustinut echipa de cercetatori.

Studiul indica, printre altele, si ca numarul de infectii produse in cadrul aceleiasi familii sunt reduse si ca, in general, rata de infectare pare „foarte similara la copii, adulti si persoane in varsta si nu pare sa depinda de varsta sau de sex”, conform Ziare.com.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *