Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Al doilea om în stat, discurs despre servicii, justiție și „structuri oculte”, la congresul PSD: Avem datoria să scoatem din justiţia română cuvântul paradeală

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a vorbit, la Congresul PSD, despre justiție, abuzuri și structuri oculte. Al doilea om în stat este unul dintre cei care au susținut ideea de „stat paralel”, avansată de fostul său partener, Liviu Dragnea, în prezent condamnat. Preşedintele Senatului a scăpat de un dosar de luare de mită după ce senatorii au refuzat să îi ridice imunitatea. În schimb, fostul său şef de cabinet, Dorin Marian, este cercetat de DNA pentru complicitate la luare de mită. Tăriceanu a fost achitat definitiv de judecători într-un dosar al DNA în care era acuzat de mărturie mincinoasă.

Tăriceanu: Strada trebuie să redevină spaţiu public de circulaţie, nu loc de muncă pentru isterici

„Acestui sistem trebuie să-i ţinem piept pentru că avem această datorie faţă de cei care ne-au votat. Vă cer să nu vă lăsaţi intimidaţi de trâmbiţele neomarxiştilor vopsiţi în progresişti. (..) Suntem de aproape 30 de luni la guvernare. Nu ne-am luptat doar cu opoziţia, ci şi cu structurile oculte – servicii secrete care se ocupă cu totul altceva decât ar fi firesc, care nasc partide şi organe de presă aservite, patronează ONG-uri şi mişcări de stradă haştagrezistente, născute de inşi care reacţionează la ordin”, a spus Tăriceanu.

Referitor la modificările aduse legilor justiţiei, preşedintele Senatului susţine că majoritatea a făcut ce era corect.

„Pe fond nu am greşit, am făcut ce era corect, pentru că justiţia era în colaps. (…) Culoarele justiţiei trebuie să dispară, serviciile de informaţii trebuie să se retragă în cazarmă, presa trebuie eliberată, strada trebuie să redevină spaţiu public de circulaţie, nu loc de muncă pentru isterici. (…) Avem datoria să scoatem din justiţia română cuvântul paradeală”, a menţionat acesta.

Tăriceanu a amintit de două dosare soluţionate cu sentinţe de achitare, cele în care au fost judecaţi fostul judecători CCR Toni Greblă şi fostul ministrul de Interne Cristian David. De asemenea, preşedintele ALDE s-a referit şi la cazul de adopţie al fetiţei din Baia de Arama, acuzând „un sistem care a ajuns să se ocupe până şi cu smulsul copiilor din sânul familiilor lor”.

„Toni Greblă, un om care a fost târât în mizerie, distrus profesional, acuzat de fapte halucinante”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE, apel către social-democrați: Vă chem să ducem la Cotroceni un președinte adevărat

„Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă. O naţiune trebuie judecată nu după cum îşi tratează cetăţenii de rang înalt, spunea Nelson Mandela, ci pe cei necăjiţi. Care este grija pentru cei care sunt în suferinţă, care sunt cei care trebuie să ne preocupe în mod deosebit, cu dificultăţile lor, cu problemele lor cărora trebuie să le dăm un răspuns adecvat din partea unei societăţi care este cu adevărat democratică şi tinde spre prosperitate”, a spus Tăriceanu la congresul PSD.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *