Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Admitere online la facultate în contextul epidemiei. Studenții sunt scutiți anul acesta de taxă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 15 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Peste 80% din universitățile din România au decis ca anul acesta examenul de admitere la facultate să aibă loc în online.

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, spune că anul 2020 este primul fără taxe de admitere pentru mii des studenți care vor să intre la facultate.

„Este primul an fără taxe de admitere pentru mii de studenți din România. Mai multe universități din București, Iași și Brașov au decis să nu ceară bani la înscriere. În plus, peste 80% dintre universitățile din țară vor organiza admitere online”, a declarat la Digi24 preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

În total, în România, sunt 575 de facultăți. În peste 80% din acestea se vor susține examenele de admitere în online. Printre unitățile de învățământ superior care au adoptat această metodă se numără Politehnica, Academia de Studii Economice, Babeș-Bolyai și Universitatea București.

Admiterea la Facultatea de Drept se va susține ca în ceilalți ani. De asemenea, și facultățile de medicină vor avea examen clasic. Și Academia Tehnică Militară va da examen clasic.

“Restul vor avea admitere hibridă – Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, Universitatea de Muzică. Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport va da admitere fără să includă probele fizice, testarea pe probe fizice se va face pe parcursul primul an”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *