Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Acțiune a Guvernului pentru a susține Campania de vaccinare împotriva COVID-19: Premierul și membrii Cabinetului au vizitat mai multe centre de imunizare din țară

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 mai 2021

Premierul Florin Cîțu și membrii Guvernului au ieșit, sâmbătă, în stradă, pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. La acțiunea Executivului au luat parte, printre alții, vicepremierul Dan Barna și miniștrii Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Lucian Bode, Raluca Turcan, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Ciucă, Ciprian Teleman, Adrian Oros, Eduard Novak și Virgil Popescu. 

Astăzi tot Guvernul a mers în țară pentru a susține campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru demersul lor! Oamenii trebuie să știe că acest Guvern face tot ce se poate pentru a duce vaccinarea cât mai aproape de oameni”, a scris premierul, pe Facebook.

Prim-ministrul Florin Cîțu a vizitat centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan din Capitală.

Felicitări pentru organizare! Simplu și rapid! Am vorbit cu persoane care s-au vaccinat cu Pfizer si Astrazneca. Oamenii sunt optimiști, românii vor revenirea la normalitate. Iar eu am încredere în români și sunt optimist! Hai că se poate!”, a adăugat Florin Cîțu.

Mesajele transmise de membrii Guvernului

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a vizitat un centru de vaccinare din localitatea Vedea, din Giurgiu, unde a avut loc un maraton al imunizării.

Este clar pentru toată lumea acum că vaccinându-ne putem scăpa de pandemie și putem reveni la viața noastră de dinainte de pandemie(..)Culoarea politică nu contează, religia nu contează, vârsta nu contează, dacă oamenii se implică, lucrurile merg spre bine. Nu e ușor, va fi din ce în ce mai dificil de acum înainte. Trebuie să vaccinăm în mediul rural mai activ și mai mult, dar vom reuși prin astfel de exemple de bune practici”, a transmis ministrul Sănătății.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vizitat, alături de președintele Senatului, Anca Dragu, un centru de vaccinare din municipiul Zalău.

Maratonul vaccinării continuă și azi în municipiul Zalău! Am vizitat din nou centrul de vaccinare, astăzi alături de doamna Anca Dragu, președintele Senatului României, aflată în vizită în județul nostru. Ne-am bucurat să vedem că un număr mare de sălăjeni profită de acest eveniment maraton și vin să se imunizeze alături de cei dragi. Este important ca această campanie de vaccinare derulată la nivel național să își păstreze ritmul bun, pentru că doar în acest mod vom reuși să relaxăm măsurile și să revenim la normalitate. Ne pregătim pentru România post- pandemie în care sectoarele economice vor reporni la maxim. Ne pregătim să ne reluăm cu toții ritmul normal al vieții!”, a scris ministrul de Interne, pe Facebook.

Vicepremierul Dan Barna a vizitat centrul de vaccinare drive-thru deschis în parcarea Cora Pantelimon, din București, alături de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, și secretarul de stat Elena Tudose.

Pentru a scăpa de restricţii, pentru a nu mai purta masca, singura soluţie este să ne vaccinăm. Am fost astăzi în centrul de vaccinare de tip drive-thru din parcarea Cora Pantelimon, alături de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 și Elena Tudose, secretar de stat, să transmit un mesaj de susţinere al campaniei de vaccinare și am dat o mână de ajutor, în calitate de voluntar, distribuind certificatele oamenilor care au venit să se vaccineze. Le mulţumesc tuturor celor care s-au vaccinat și îi rog totodată să mai vorbească cu prieteni, cu vecini, cu părinţi să-i aducă aici la vaccinare sau în orice alt centru din țară. Durează foarte puțin și, oferind fiecare câteva minute din timpul nostru pentru a ne vaccina și pentru a-i convinge pe cei din jur să o facă, ne vom face mai repede bine împreună”, este mesajul vicepremierului, transmis pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat un cabinet de medicină de familie.

22 mai – ziua în care întregul Guvern al României promovează vaccinarea.Am vizitat un cabinet de medicină de familie tocmai pentru că acești medici se bucură de încrederea îndelungată a pacienților lor și cred cu tărie că medicii de familie joacă un rol important în revenirea noastră la normalitate”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vizitat un centru de vaccinare din județul Constanța.

Este foarte important ca, în perioada următoare, să creștem rata de vaccinare – iar acest lucru înseamnă mai mulți oameni vaccinați cu prima doză de vaccin – dacă vrem să avem un sezon estival fără emoții din punct de vedere epidemiologic. În județul Constanța, rata vaccinării este una dintre cele mai mari din țară și acest lucru se datorează efortului comun al autorităților, al instituțiilor locale și al comunității. Mai mult, demersurile pentru facilitarea accesului la vaccin continuă, odată cu inaugurarea centrului mobil, eveniment la care am participat astăzi. Centrele mobile de vaccinare sunt soluția potrivită pentru a crește rata de imunizare mai ales în rândul populației din mediul rural, unde accesul la un centru de vaccinare sau cabinet medical poate fi dificil. Modul în care a fost organizat acest centru mobil la Constanța este un bun exemplu pentru județele în care rata de vaccinare este în continuare redusă. România este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană unde vaccinarea se poate face simplu și rapid, fără programare. În august, ne-am propus să ajungem la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%. Pentru asta, este nevoie să continuăm campania de vaccinare. Îi îndemn pe cei care încă nu s-au vaccinat, să o facă: este simplu, fără formalități și ne ajută pe toți să revenim la o viață normală”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a ales să participe la Pelerinajul de Rusalii, de la Șumuleu Ciuc, dar a transmis, la rândul lui, un mesaj ce promovează campania de vaccinare. La Pelerinaj a participat și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Este un pas important către normalitatea căreia i-am dus dorul cu toţii. Haideţi să ne-o recâştigăm, fiind responsabili! Vaccinarea este soluţia de a reveni la vieţile noastre de dinainte de pandemie”, a precizat Eduard Novak, pe Facebook.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a fost, sâmbătă, la un centru de vaccinare din localitatea Floreşti, unde a amintit că a trecut prin boala COVID-19.

Nu am mai fost până acum în acest centru de vaccinare, dar am mai fost în alte centre, şi atunci când eu m-am vaccinat. Mă bucur că floreştenii şi clujenii înţeleg cât de importantă este vaccinarea, practic, este singura soluţie realistă ca să ne reîntoarcem la viaţa pe care am avut-o înainte. Cel puţin pentru mine, personal, vaccinarea a reprezentat posibilitatea să-mi pot îmbrăţişa nepotul şi familia fără nicio problemă, posibilitatea să mă reîntâlnesc cu prietenii şi posibilitatea să mă reîntorc în mijlocul studenţilor mei. Cred că asta ne dorim cu toţii, să facem fiecare ce făceam înainte de a apărea această boală şi să ne reîntoarcem la viaţa dinainte(..)Medicii care lucrează acum aici sunt mulţumiţi de modul cum decurg lucrurile şi asta nu face decât să mă bucure, ca floreştean şi clujean. Eu m-am vaccinat în luna ianuarie, în luna decembrie am făcut boala, am trecut prin această boală, a fost o formă, chiar dacă nu spitalizabilă, dar destul gravă, zic eu, cel puţin aşa am simţit-o, şi atunci când am avut ocazia m-am vaccinat şi eu, şi toată familia”, a spus Adrian Oros, citat de News.ro.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a vizitat centrul de vaccinare de la Baia de Aramă, din județul Mehedinți.

Orice persoana vaccinata este o persoana in plus care nu mai este expusa riscului de a se imbolnavi. Mesajul acesta l-am transmis astazi cand am stat de vorba cu mehedintenii care au venit sa se vaccineze la centrul de la Baia de Arama, din judetul Mehedinti. Om cu om, doza cu doza, ajungem la tinta de imunizare ca sa ne reluam viata normala asa cum o stiam inainte sa ne dea COVID 19 – lumea peste cap. Le multumesc primarului Ionut Tudorescu, prefectului Cristinel Pavel pentru organizare si colegilor parlamentari Stela Firu, Dumitru Marculescu, secretarului de stat MAPN Marius Balu ca se implica activ si sustin campania de vaccinare.Impreuna invingem pandemia”, a scris ministrul Economiei, pe Facebook.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a vizitat punctul de vaccinare din comuna Tigveni, județul Argeș.

Am venit astăzi aici pentru că, din analizele pe care le-am efectuat până acum, a rezultat clar că în urbanul mare campania de vaccinare a funcţionat foarte bine (…) şi a rezultat nevoia de a ne duce în întâmpinarea cetăţenilor, de a ne duce mai aproape de cetăţeni. (…) Aşa cum raporta comandantul Spitalului Militar, acolo unde au fost, numărul de doritori pe zi a fost în jurul a o sută, chiar şi două sute în unele localităţi. Totuşi, o localitate are două mii de oameni, trei mii, poate mai puţini, motiv pentru care (…) se duc doar o zi, că atâţia doritori sunt (…). Avem nevoie cu toţii să ne ducem cu mesajul şi să transmitem partea aceasta de încredere, că singura soluţie pentru a putea să combatem această pandemie este vaccinarea. Fiecare dintre cetăţeni, pe baza propriului discernământ, să vină să se vaccineze, iar noi să punem la dispoziţie tot ceea ce avem, astfel încât vaccinarea să continue să se desfăşoare”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a vizitat unul dintre centrele de vaccinare din municipiul Râmnicu Vâlcea.

M-am bucurat să văd o echipă de voluntari care dedică timp pentru ca noi toți să revenim la normalitate. Este cea mai simplă expresie a libertății de a lupta pentru binele comun. Le adresez cele mai din inimă felicitări! Prezența la vaccinare rămâne constantă, am aflat de la doamna Maria Bobeanu, coordonatoarea centrelor de vaccinare din municipiu. Cu toate acestea, vor fi adăugate resurse, cum ar fi un centru mobil care va opera în comunități. Ca să putem beneficia de noi măsuri de relaxare și pentru a ne întoarce la viața de dinaintea pandemiei, trebuie să atingem țintele de vaccinare. Întârzierile ne vor costa mult”, a scris Ciprian Teleman, pe Facebook.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *