Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Alți 10 km din Autostrada București vor fi deschiși luna viitoare, cu 2 ani întârziere față de termenul inițial

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iunie 2024

Lucrările la lotul 1 al Autostrăzii Centura București Sud se apropie în sfârșit de final. După ce un ciot de 6 km a fost deschis în această primăvară, împreună cu o porțiune de 7 km din lotul 2, rămasă „muzeu”, poțiunea rămasă dintre DN 4 și Autostrada Soarelui va fi deschisă luna viitoare, cu 2 ani mai târziu față de termenul inițial. Anunțul a fost făcut de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, în urma unei vizite efectuate în teren. 

Potrivit oficialului, constructorul Alsim Alarko (Turcia) lucrează acum la montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2, așternerea balastui stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare) și montează rosturile de dilatație pe pasajul care traversează A2.

Contractul pentru lotul 1 al Autostrăzii București Sud a fost încheiat în august 2021, iar lucrările ar fi trebui să fie gata 3 ani mai târziu, în toamna anului 2022. Cu toate acestea, constructorul din Turcia nu s-a ținut de termene, pe fondul atitudinii pasive ale responsabililor din Ministerul Transporturilor.

Autostrada Centura București începe ușor ușor să capete contur. Anul trecut au fost deschiși 8,7 km din Secțiunea de Sud (lotul DN 5 – DN 6) și 9,5 km (lotul DN 1 – A3) din Secțiunea de Nord, asta în condițiile în care întregul inel de autostradă care ar trebui să înconjoare Capitala măsoară aproximativ 100 km.

În luna aprilie, după multiple amânări și termene ratate, a fost deschisă și o porțiune de 13 km (DN 5 – DN 4). Pe lângă porțiunea de 10 km, între DN 4 și A2, ce va vi inaugurată luna viitoare, există încă speranțe ca grecii de la Aktor să inaugureze anul acesta și lotul 3 din Secțiunea de Sud, în lungime de aproape 18 km. În plus, dacă astrele se aliniază, ar putea fi deschis și un „ciot” de 6 km, între A3 și Afumați, terminat anul trecut de UMB, pentru care este necesar ca chinezii care lucrează pe lotul 3 Nord să termine o descărcare de 2 km.

Comentarii