Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Accidentul de la 2 mai: Vlad Pascu ar putea primi o pedeapsă mai mică

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 martie 2024 Etichete: , ,

Vlad Pascu, individul implicat în accidentul mortal de la 2 Mai, și-a recunoscut vina în fața instanței în cadrul procesului de astăzi, în speranța de a primi o pedeapsă mai ușoară. Tatăl lui Sebastian, una dintre victime, a exprimat durerea sa și lipsa de speranță, menționând că judecătoarea, care la ședința anterioară i-a cerut buletinul fiului său decedat, acum pare să nu-l mai recunoască.

Vlad Pascu nu s-a aflat în sala de judecată astăzi, el participând la proces prin intermediul unei videoconferințe. A ales procedura simplificată, ceea ce ar putea duce la o reducere a pedepsei sale cu o treime. Ședința a început la ora 9:00 la Judecătoria Mangalia și a reprezentat al doilea termen de judecată. Termenul anterior a fost amânat deoarece Vlad Pascu nu avea avocat.

Avocații familiilor celor doi tineri decedați solicită schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat. La audierea de astăzi, părinții victimelor accidentului de la 2 Mai s-au confruntat din nou cu judecătoarea care, în ședința anterioară, a întrebat dacă Sebastian, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sală. Procesul de astăzi s-a încheiat, stabilindu-se un nou termen pentru 4 aprilie.

„Așteptăm până pe data de 4 aprilie. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele pentru vechea încadrare. Nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mână, m-a întrebat cine sunt. I-am spus: sunt tatăl lui Sebi, l-am adus și pe el în sală, ca să îl vedeți”, a povestit printre lacrimi tată lui Sebastian.

Inspecția Judiciară a demarat o investigație de sine stătătoare în privința judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care este responsabilă de dosarul lui Vlad Pascu. Aceasta a fost acuzată de părinții victimelor că, în primul termen de judecată de joi, a solicitat buletinul tânărului decedat în tragedie, fără să fie conștientă de decesul acestuia. Anul precedent, judecătoarea a fost supusă atenției Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru presupuse cazuri de neglijență.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii