Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


A treia zi de grevă a profesorilor. Sindicatele i-au chemat pe guvernanți la sediul lor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , , , ,

Greva profesorilor din învățământul preuniversitar continuă și miercuri, 24 mai. Sindicaliștii au spus că îi așteaptă pe reprezentanți Guvernului pentru negocieri la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), începând cu ora 17.00.

În cazul în care  sindicatele din Educație și Guvernul nu vor ajunge la un acord privind salariile cadrelor didactice, greva generală se va „muta în stradă”, de mâine, 25 mai, după cum ne-a precizat Sorin Dragne, liderul FSLI Sector 1 București.

Primele discuții dintre sindicaliști și Guvern au scos la iveală și mai mult nemulțumirea cadrelor didactice. Ele spun că salariul minim net al unui profesor debutant nu poate fi de 2500 de lei, iar acordarea de stimulente, așa și-au luat angajamentul guvernanții, „îi plasează în rândul asistaților social”.

„Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educație, iar în această după-amiază vom avea o nouă întâlnire și cred că împreună vom conveni asupra unei soluții

Desigur, prin responsabilitatea noastră trebuie să rezolvam problema salarizării, pentru că este indamisibil ca un profesor debutant să aibă salariul de 2.500 de lei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, înainte de runda de negocieri cu sindicatele de miercuri, 24 mai. Greva generală a profesorilor a amânat Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a. Aceasta ar fi trebuit să înceapă astăzi, 24 mai, însă, a fost reprogramată pentru data de 30 mai. Detalii puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI:  Greva generală a profesorilor, între „sacrificiu” și interesul Guvernului pentru Educație ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW