Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației a modificat data Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VI-a din cauza grevei profesorilor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 23 mai 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Educației a modificat data pentru susținerea probelelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VI-a. Potrivit unui comunicat, probele pentru elevii claselor a VI-a  au fost programate la data de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii), din cauza grevei generale a profesorilor. 

Inițial, Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a trebuia să se desfășoare miercuri, 24 mai și joi, 25 mai. Informația a fost confirmată pentru Main News de sindicatele din Educație. Până marți, 23 mai, profesorii și Guvernul României nu au ajuns la un acord privind greva generală, declanșată ieri, 22 mai.

„Examenele naționale se vor da, dacă vor avea cu cine(n.r. profesori). Nu am semnale, până la acest moment, că profesorii vor să iasă din greva generală. Aceasta se poate muta în stradă”, a precizat președintele FSLI Sector 1 București, Sorin Dragne, pentru Main News.

Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului și menținerea deciziei de a intra în grevă generală pe termen nelimitat în școli. Oferta guvernului pentru protestatari a fost acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți, bonusuri pentru profesorii din zone defavorizate și creșteri de salarii pentru personalul nedidactic.

În ceea ce privește evaluarea națională pentru elevii claselor a VIII-a, aceasta este programată la data de 19 iunie ac.

CITEȘTE ȘI:  Premierul Ciucă, în a doua zi de grevă a profesorilor: Chestiunile discutate cu sindicatele sunt foarte greu de îndeplinit

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW