Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


A început refacerea pavajului din Centrul Vechi. Primăria Capitalei nu plăteşte pentru lucrări

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 mai 2022

Luni, 16 mai, au început lucrările de refacere a pavajului din Centrul Vechi al Capitalei, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Lucrările vor dura câteva săptămâni, iar edilul dă asigurări că PMB nu plătește bani pentru ele.

De asemenea, Nicușor Dan precizează că se va schimba și mobilierul urban din zonă.

„După ce, timp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi, azi am început lucrările de refacere a pavajului în această parte a orașului.

Fiind vorba de lucrări executate de firmele Apolodor și Delta ACM în baza garanțiilor, Primăria Generală nu plătește bani pentru ele. Simultan cu aceste lucrări, reparăm sau înlocuim mobilierul urban din Centrul Vechi”, a anunțat luni, 16 mai, primarul general.

Lucrările sunt în plină desfășurare în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar și pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Șelari.

Acestea vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vor fi finalizate reparațiile pe care și le-a propus administrația pe toate cele 14 străzi, a adăugat Nicușor Dan.

Într-un clip video postat pe Facebook, edilul a precizat că pavajul a fost pus în 2012 și, de atunci, nu s-a făcut niciun fel de mentenanță.

„Suntem în zona Lipscani sau Centrul Istoric – o zonă foarte circulată de bucureşteni şi de turişti. Avem un pavaj, în special din piatră cubică, pus în 2012. Nu s-a mai intervenit de atunci, nu s-a mai făcut niciun fel de mentenanţă. Acum, cu firmele cu care suntem încă în garanţie, lucrăm la reabilitarea pavajului şi într-o lună, din momentul acesta, o să avem pavajul reabilitat. Şi totodată reabilitate şi elementele de mobilier: băncuţe şi jardiniere”, a declarat Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com