Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


A fost confirmat primul caz de COVID cu noua tulpină sud-africană în Europa

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

A fost confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină sud-africană a coronavirusului în Europa. Este vorba despre varianta B.1.1.529, descoperită de curând în Africa de Sud, prima îmbolnăvire din Europa fiind confirmată în Belgia.

„Avem un caz care este confirmat cu varianta B.1.1.529”, a declarat vineri, 26 noiembrie, ministrul belgian al Sănătății Frank Vandenbroucke, citat de NDTV.

Persoana respectivă nu este vaccinată împotriva COVID-19 și s-a întors de curând din Egipt. Pacientul a fost testat pozitiv în data de 22 noiembrie și nu a mai fost infectat cu COVID până acum. Cetățeanul s-a întors în Belgia din Egipt în data de 11 noiembrie conform virologului Marc Van Ranst.

Vandebroucke a subliniat că momentan nu se cunosc foarte multe lucruri despre această variantă și nu se știe cât de periculoasă este.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are astăzi o șeedință pe marginea acestui subiect. Specialiștii OMS însărcinaţi cu monitorizarea evoluţiei pandemiei vor stabili dacă noua varianta ar trebui clasificată drept „îngrijorătoare” sau „de urmărit”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW