Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Nou scandal în Parlament, între doi deputați de la AUR și PSD: S-au folosit jigniri precum „nazişti” şi „maimuţă”

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2022

Un nou scandal a avut loc miercuri dimineață, 9 februarie, în Parlament, la sedinţa Comisiei de regulament din Camera Deputaţilor. Membrii comisiei s-au întrunit pentru a modifica regulamentul Camerei, astfel încât parlamentarii să fie sancționați mai dur în cazul în care jignesc sau sunt agresivi cu alți colegi de-ai lor.

Nici această ședință nu a fost lipsită de scandal, un schimb de replici având loc între Ciprian-Titi Stoica, deputat AUR, și Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

Totul a început când Alfred Simonis i-a reproșat lui George Simion faptul că nu poartă mască, deși toți membrii comisiei respectau această măsură de protecție.

Simonis: De ce nu purtați masca?

Simion: Domnule Simonis, eu nu sunt mascat ca dvs.

Simonis: Orice român care merge pe stradă fără mască primește amendă. Dvs de ce nu purtați?

George Simion nu a răspuns, dar a pus mâna pe umărul social-democratului, iar Alfred Simonis i-a cerut să ia mâna de pe el (minutul 11:00).

Ulterior, la minutul 16:00, Alfred Simonis poate fi văzut cum dă afară un cameraman din sala în care are loc ședința Comisiei de regulament. În acel moment, intră în sală și deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica. Alfred Simonis i-a cerut și acestuia să iasă din sală.

„De când mă întinzi tu pe jos, ia? Vezi că asta e a doua oară (…) Nu ți-e rușine? În ce calitate mă dai tu afară?”, a întrebat deputatul AUR.

Apoi, Alfred Simonis l-a rugat pe George Simion să-i spună „maimuței”, referindu-se la Titi Stoica, să plece.

„Zi-i la maimuță să plece”, a repetat de mai multe ori social-democratul.

Titi Stoica: Cum mă faci maimuță?

Alfred Simonis: Nu te-am făcut eu! (…) Ia-ți maimuța de aici (către George Simion – n.red.)!

Titi Stoica i-ar fi numit pe membrii Comisiei nazişti pentru modificările aduse regulamentului.

„Exact cei care încearcă să impună acest regulament aduc jigniri. Am auzit acolo cuvinte precum maimuţă, naziști. Şi teroretic, pentru spusele unui parlamentar, trebuie tot partidul sancţionat”, a declarat apoi jurnaliștilor George Simion.

Întrebat cine a folosit cuvântul „nazist”, co-președintele AUR a replicat: „Pe live, Titi Stoica a folosit către ceilaţi membri ai comisiei termenul de nazişti și Alfred Simonis către Ciprian Titi Stoica termenul de maimuţă. Ăsta este nivelul”.

Puteți vedea schimbul de replici aici:

Propunerile de modificare a regulamentului Camerei Deputaților vin în urma scandalului provocat luni, 7 februarie, de George Simion, co-președintele AUR, la citirea moțiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL).

Vezi aici momentul în care George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu, în timp ce ministrul Energiei susținea un discurs în plenul Camerei Deputaților.

Foto: George Simion / Facebook (captură)

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW