Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL Brașov prezintă scuze publice viceprimarului USR Flavia Boghiu / Gabriela Firea: Este strigător la cer

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2022

PNL Brașov a transmis luni, 31 ianuarie, scuze publice viceprimarului Flavia Boghiu (USR), după ce Bogdan Pintilie, vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Brașov, a publicat pe pagina personală de Facebook o fotografie modificată a edilului, cu un ochi învinețit, însoțită de comentariul „îi stă bine rozul”.

„Ca urmare a cazului prezentat în mediul virtual – în care a fost implicat un membru al organizației PNL Brașov, în cursul zilei de duminică – 30 ianuarie, a fost convocată în regim de urgență o ședință a conducerii Organizației Municipale PNL Brașov. În cadrul acestei ședințe a fost analizată pe larg situația creată și i s-a dat dreptul d-lui Pintilie Bogdan să prezinte versiunea sa asupra celor întâmplate.

Din studierea postării online și prin prisma declarațiilor acestuia nu a fost identificată nicio amenințare, așa cum fals au scris anumite persoane interesate de escaladarea acestui subiect. Cu toate acestea, dl. Pintilie Bogdan a avut o abordare greșită, iar acest lucru nu poate fi tolerat de organizația noastră.

Având în vedere că faptele și manifestările online ale acestuia contravin cu valorile promovate de PNL Brașov si aduc atingeri imaginii partidului, am considerat că se impun sancțiuni disciplinare fața de dl. Pintilie Bogdan, care de altfel și-a asumat și responsabilitatea.
Acesta și-a depus demisia din funcțiile deținute în PNL și a renunțat la calitatea de membru al partidului, încă din decursul zilei de ieri (duminică, 30 ianuarie)”, a anunțat, într-un comunicat, PNL Brașov.

Organizația condamnă „orice fel de atac la persoană” și prezintă scuze publice viceprimarului USR.

„Disputele politice trebuie să se desfășoare doar prin intermediul schimbului de idei, prin acțiuni constructive și prin oferirea de informații relevante. Pe această cale, în numele Organizației Municipale PNL Brașov îi prezentăm scuze publice doamnei Flavia Boghiu pentru cele întâmplate”, conchide comunicatul.

Reacția ministrului Gabriela Firea

În acest caz a avut astăzi o reacție și Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Firea condamnă cu fermitate orice fel de violență, fie ea verbală, fizică sau…ascunsă în spatele unor glume „nevinovate”.

„Este strigător la cer să folosești în batjocură imaginea unei victime a violenței domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-și ducă viața în teroare și cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat și pentru victime contează doar să fie departe de agresori.

Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut bășcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuși, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit”, a scris ministrul pe contul său de Faacebook luni, 31 ianuarie.

Gabriela Firea a mai precizat că, doar anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România, „cele mai multe fiind bătute așa cum a îndemnat politicianul brașovean”.

„Și mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic. Datoria noastră ca oameni politici este să prevenim și să combatem violența, nu să o promovăm. Fiecare partid politic sau grup de simpatizanți își apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia și umilința nu au culoare politică”, a mai punctat fostul primar general al Capitalei.

Totodată, Gabriela Firea face apel la persoanele care se află în situații disperate sau sunt deja victime ale violenței domestice „să nu tacă” și să sune la numărul 0800.500.333 și să ceară ajutor.

Context

Bogdan Pintilie, vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Brașov, a publicat duminică, 30 ianuarie, pe pagina personală de Facebook o fotografie modificată a viceprimarului USR Flavia Boghiu, cu un ochi învinețit, însoțită de comentariul „îi stă bine rozul”.

Comportamentul incalificabil a fost adus în atenția opiniei publice de primarul municipiului Brașov Allen Coliban.

Ulterior, confruntat cu mai multe critici, Bogdan Pintilie și-a șters postarea. În urma presiunilor exercitate de conducerea PNL, Bogdan Pintilie, și-a anunțat demisia din partid, însă, spune el, „până la clarificarea situației”. Nu este clar în ce sens și-ar dori tânărul liberal clarificarea situației, în condițiile în care chiar el și-a recunoscut gestul.

Acest gest vine la scurt timp după ce doi consilieri locali din Mogoșoaia, unul de la PNL și un altul de la PMP, au agresat o colegă de la USR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW