Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Un lider PNL Brașov, acuzat că a incitat la violență împotriva viceprimarului Flavia Boghiu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2022

Schimburile de idei, argumentele și consensul, aspecte esențiale pentru luare deciziilor politice, sunt practic inexistente pentru unii politicieni, care în schimb preferă să se folosească de cu totul alte arme pentru a-și impune punctul de vedere: ton ridicat, amenințări și jigniri. 

În această categorie se situează și Bogdan Pintilie, vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Brașov, care a publicat duminică, 30 ianuarie, pe pagina personală de Facebook o fotografie modificată a viceprimarului USR Flavia Boghiu, cu un ochi învinețit, însoțită de comentariul „îi stă bine rozul”. Comportamentul incalificabil a fost adus în atenția opiniei publice de primarul municipiului Brașov Allen Coliban.

Ulterior, confruntat cu mai multe critici, Bogdan Pintilie și-a șters postarea.

Acest gest vine la scurt timp după ce doi consilieri locali din Mogoșoaia, unul de la PNL și un altul de la PMP, au agresat o colegă de la USR.

Cioloș a cerut intervenția conducerii PNL

Președintele USR, Dacian Cioloș, i-a luat imediat apărarea Flaviei Boghiu și a solicitat conducerii PNL măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

„Cred că, punctual, conducerea PNL ar trebui să ia măsuri extraordinare şi rapide, pentru că este al doilea caz în mai puţin de o săptămână în care un membru al PNL agresează pe cineva de la USR. Sper ca liderii liberali să găsească echilibrul necesar în a înţelege că degradarea vieţii politice este un pericol uriaş pentru societatea românească şi aşa greu încercată în aceste momente. (…) Refuz să accept că putem sta fără să luăm poziţie în faţa barbariei şi mitocăniei unor indivizi care şi-au pierdut şi ultima picătură de decenţă”, a scris liderul USR.

Cîțu a cerut excluderea

Confruntat cu această situație, președintele PNL, Florin Cîțu a solicitat excluderea lui Pintile din partid.

„Nu voi tolera acţiuni, gesturi sau cuvinte care instigă la violenţă! Orice e legat de acest subiect va fi sancţionat ferm de către Partidul Naţional Liberal. Organizaţia PNL Braşov se va ocupa să excludă din PNL persoana care a avut acest derapaj”, se arată într-un mesaj al lui Cîţu postat duminică seara pe contul de Facebook al PNL.

Pintilie își anunță demisia, dar nu de tot

În urma presiunilor exercitate de conducerea PNL, Bogdan Pintilie, și-a anunțat demisia din partid, însă, spune el, „până la clarificarea situației”. Nu este clar în ce sens și-ar dori tânărul liberal clarificarea situației, în condițiile în care chiar el și-a recunoscut gestul.

Imi cer public scuze doamnei Flavia Boghiu pentru postarea de ieri, postare pe care am si sters-o, tot ieri.

De…

Publicată de Pintilie Bogdan pe Duminică, 30 ianuarie 2022

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW