Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Valul 5 al pandemiei de coronavirus. UNICEF cere guvernelor să mențină școlile deschise

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2022

Pe fondul răspândirii accentuate a variantei Omicron a COVID-19, UNICEF recomandă guvernelor să nu închidă școlile și să se axeze pe vaccinarea personalului din învățământ, potrivit unui comunicat transmis de organizație.

Pe măsură ce tulpina Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească în toată lumea, îndemnăm guvernele să facă tot ce le stă în putere pentru ca această să nu perturbe și mai mult educația copiilor”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

În timp ce Europa se confruntă cu valul al 5-lea al pandemiei de coronavirus, UNICEF susține că măsurile de prevenție ajută la menținerea școlilor deschise.

Se estimează că 616 milioane de copii sunt afectați în prezent de închiderea totală sau parțială a școlilor(…)Avem nevoie de acțiuni ferme pentru a-i înlesni fiecărui copil revenirea la școală. Aceste măsuri includ sprijin cuprinzător cu accent îndeosebi pe copiii marginalizați din fiecare comunitate, precum ore de recuperare, sprijin alimentar și pentru sănătatea mintală, protecție și alte servicii esențiale”, a precizat Henrietta Fore.

Totodată, directorul executiv al UNICEF a subliniat că profesorii și personalul școlar trebuie să aibă prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19, odată ce personalul din prima linie și categoriile de persoane cu risc crescut sunt vaccinate.

UNICEF sprijină vaccinarea copiilor odată vaccinurile sunt disponibile pentru ei și odată ce grupurile prioritare sunt pe deplin protejate. Nu faceți din vaccinare o condiție prealabilă pentru participarea la ore cu prezență fizică. Condiționarea accesului la educație cu prezență fizică de vaccinarea împotriva COVID-19 riscă să îi priveze pe copii de acces la educație și să sporească inegalitățile”, a transmis Fore.

România a raportat, sâmbătă, pentru a 4-a zi la rând, peste 30.000 (30.168) de cazuri de COVID-19. Ministerul Educației a transmis, vineri, că aproape 27.000 (26.974) de elevi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Autoritățile au modificat, în debutul valului 5, regula în funcție de care școlile își desfășoară activitatea cu prezență fizică. Astfel, în loc să se mai țină cont de rata de vaccinare a profesorilor dintr-o școală, unitățile de învățământ sunt nevoite să treacă în mediul online dacă gradul de ocupare al paturilor de ATI destinate pacienților COVID-19 din județ depășește 75%.

„Parametrul de rată de vaccinare a fost o motivație puternică pentru ca, în prezent, personalul din învățământ să aibă o rată de vaccinare de peste 70%”, explica Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe 17 ianuarie.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW