Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Generalul (r) Benjamin Hodges, fost comandant al trupelor SUA din Europa: România este un centru de gravitate în regiunea Mării Negre

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 19 ianuarie 2022

România are o importanță militară deosebită, în contextul eforturilor SUA de consolidare a securității în regiunea Mării Negre, este de părere fostul comandant al trupelor SUA din Europa generalul (r) Benjamin Hodges, care recent a acordat un interviu cotidianului „Adevărul”.

„România a fost un centru de gravitate privind eforturile făcute de Statele Unite şi NATO în ultimii ani în regiunea Mării Negre, datorită locaţiei sale şi eforturilor puternice de a se moderniza în ceea ce priveşte apărarea şi de a juca un rol puternic în regiune. Statele Unite au o prezenţă importantă în România, cu trupe care se pregătesc la baza Mihail Kogălniceanu şi la Câmpia Turzii”, a declarat general-locotenentul (r) Benjamin Hodges pentru „Adevărul”.

Fostul comandant al Armatei SUA în Europa este de părere că România ar putea face trei lucruri pentru a îmbunătăţi eforturile noastre de apărare din regiune.

„Primul lucru, să ne ajute în ceea ce priveşte Turcia, ce este atât de importantă pentru noi în regiunea Mării Negre. Iar România are legături istorice şi relaţii foarte bune cu Turcia. Al doilea lucru pe care îl poate face România, este să crească schimbul de informaţii cu Ucraina la diferite nivele, între diferitele forţe. Şi în al treilea rând, cred că România are un rol economic important în regiune. Fluviul Dunărea este insuficient exploatat ca potenţial, pentru că este prea puţin comerţ de la Vest la Est şi de la Est la Vest. Cred că dacă se vor face eforturi pentru dezvoltarea potenţialului economic al regiunii ar duce la un potenţial pozitiv de dezvoltare pentru comerţul pe Dunăre”, precizează generalul Benjamin Hodges.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW