Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a adoptat Planul Investițional pentru Transporturi 2020-2030

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 decembrie 2021

Ministrul Transporturilor a anunțat la finalul ședinței de Guvern de joi, 30 decembrie, că Executivul a adoptat Programul Investițional pentru Transporturi 2020-2030, jalon asumat de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Programul este şi o condiţie favorizantă pentru aprobarea noului cadru financiar multi-anual 2021-2027. Prin aprobarea acestui document dorim să ne concentrăm pe un set clar de priorităţi investiţionale care să dezvolte reţeaua naţională de transport, fie ea rutieră, feroviară, aeriană, navală sau multimodală”, a declarat Sorin Grindeanu, la finalul ședinței de Guvern de joi, citat de News.ro.

Programul, în valoare de 72,7 miliarde de euro, prevede că este necesară realizarea a 6624.1 km de rețea rutieră, autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare.

Programul vizează inclusiv realizarea a 3274,8 km de cale ferată pentru reţeaua primară şi 1228 km pentru reţeaua secundară. Sumele necesare în cadrul financiar dezvoltat de prezentul Program trebuie cheltuite eficient şi de aceea este nevoie de creşterea capacităţii administrative şi a cooperării interinstituţionale”, a precizat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW