Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă: Există speranţă ca România să atingă independenţa energetică în cinci ani

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2021

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți, 7 decembrie, că România poate atinge independenţa energetică în cinci ani. Aceeași idee a fost lansată și de Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a afirmat duminică, 5 decembrie, că este momentul ca în România să fie creată o companie naţională, astfel încât în 3-5 ani țara noastră să devină independentă energetic.

„Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung de asemenea se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi, pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depozgaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de guvern, dumnealor să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional. Este cât se poate de clar că avem nevoie de efortul comun şi de o aliniere a proiectelor şi programelor astfel încât să putem să ne atingem acest obiectiv (…)

Ceea ce doresc să subliniez este faptul că există speranţă să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească cinci ani”, a afirmat prim-ministrul marți, 7 decembrie.

Premierul Nicolare Ciucă a participat astăzi la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, proiect ce contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești, județul Dâmbovița.

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a declarat duminică, 5 decembrie, că este momentul ca în România să fie creată o companie naţională, astfel încât în 3-5 ani țara noastră să devină independentă energetic.

„Cred că este momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă care să producă şi verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze, o companie naţională astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic. Am vorbit cu specialiştii şi este abordarea corectă, dacă vrei să influenţezi”, a declarat Ciolacu duminică, la Antena 3.

El a precizat că luni, 6 decembrie, va avea o discuție în acest sens cu miniștrii Energiei și Finanțelor, Virgil Popescu și Adrian Câciu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW