Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, despre disputa privind M. Dezvoltării: Nu vom sta cu pantalonii dați jos până la genunchi, așteptând poștașul

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a precizat că nu va accepta ca partidul pe care îl conduce să fie „un element de decor” în viitorul Executiv. Declarația vine în condițiile în care, potrivit unor surse, PNL și-ar dori Ministerul Dezvoltării, care în prezent este condus de Cseke Attila, de la UDMR.

Întrebat după runda de negocieri de astăzi, dacă UDMR rămâne la guvernare în cazul în care pierde portofoliul Dezvoltării, liderul Uniunii a replicat: „Orice este posibil în situația asta, dar un singur lucru nu este posibil – ca UDMR să fie element de decor într-un Guvern, nu este posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul zâmbind în fiecare lună. Nu e posibil să stăm, dar orice altceva este posibil”.

Hunor a mai precizat că UDMR nu este sabotat de nimeni, răspunzând unei întrebări dacă PNL îi sabotează pe cei de la UDMR.

„Nu suntem sabotați de nimeni, am fost extrem de corecți în această perioadă. Și noi am făcut greșeli. În acest moment trebuie să depășim faza negocierilor pe premier și miniștri. Ne vedem cu colegii astăzi sau mâine. Mai multe nu pot spune în acest moment, pentru că suntem încă în negocieri”.

Kelemen a punctat că „Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni. Am renunțat la multe lucruri, am acceptat anumite situații”.

El a mai arătat că un guvern poate fi învestit și fără UDMR.

„Guvern vom avea (joi – n.red.), dar fără noi se poate face majoritate. Nu este o chestiune aritmetică, ci politică. Asta e decizia, să avem un guvern. Guvern vom avea. E matematică, nu este un semnal, eu pot face matematică și pot arăta că există formule prin care se fac majorități, simple sau complicate, nu este o chestiune de semnal, ci de aritmetică”, a explicat el.

Întrebat dacă UDMR nu renunță la Ministerul Dezvoltării, Kelemen Hunor a apreciat că „în acest moment, afirmația este destul de corectă”.

Urmăriți integral declarațiile șefului UDMR:

Precizăm, în context, că Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat după finalul discuțiilor de astăzi, că „dacă UDMR iese din această coaliție, automat iese și PSD”.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII – Ciolacu: Dacă UDMR iese din această coaliție, automat iese și PSD

După trei ore de discuții, echipele de negociere pentru formarea unui nou Guvern au luat o pauză, urmând ca discuțiile să fie reluate fie în cursul acestei după-amiezi, fie sâmbătă dimineață.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW