Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Dacă UDMR iese din această coaliție, automat iese și PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

„Dacă UDMR iese din această coaliție, automat iese și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, vineri, 19 noiembrie, referitor la informațiile potrivit cărora Kelemn Hunor a amenințat cu retragerea UDMR de la guvernare în cazul în care pierde Ministerul Dezvoltării.

„Sunt normale anumite discuții în negocieri. Eu vreau să-i asigur pe români că joi vom avea un guvern. Noi am pornit, noi PSD… Această coaliție va fi formată de către PNL, PSD, UDMR și minorități. Eu nu am alt mandat de la partid, pentru a creiona o altă majoritate. Logic, asta înseamnă că eu nu am un mandat pentru un Guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment, iese din coaliție, automat și PSD va ieși, pentru că eu nu am alt mandat din partea colegilor mei”, a declarat Marcel Ciolacu, după cea mai recentă rundă de negocieri între liderii partidelor.

Ulterior, președintele social-democraților a punctat că dacă orice altă formațiune iese din coaliția de guvernare, și PSD va ieși, pentru că acesta este mandatul pe care îl are.

Ciolacu a mai precizat că social-democrații în doresc portofoliul Transporturilor și, întrebat dacă i se impun nume sau ministere din afara PSD, Ciolacu a răspuns ironic:

„Categoric, mama, azi am vorbit cu ea, și mi-a impus anumite ministere”.

Urmăriți integral declarațiile liderului PSD:

După trei ore de discuții, echipele de negociere pentru formarea unui nou Guvern au luat o pauză, urmând ca discuțiile să fie reluate fie în cursul acestei după-amiezi, fie sâmbătă dimineață.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW