Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Florin Cîțu, scos din calculele pentru funcția de prim-ministru / Variantele luate în calcul de PNL

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Liberalii s-ar fi decis să renunțe la ideea de a-l propune pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru într-un nou guvern format din PNL, PSD și UDMR, potrivit unor surse Main News. Pentru acest lucru, în schimb, trebuie convocată ședința Biroului Politic Național (BPN) a PNL. 

În ședința conducerii liberalilor de miercuri, 17 noiembrie, prim-vicepreședinții PNL i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să convoace BPN pentru a schimba propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru, lucru cu care premierul interimar ar fi fost de acord.

Favoritul lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru ar fi chiar actualul ministru interimar al Transporturilor și al Finanțelor, Dan Vîlceanu, apropiat al președintelui PNL, doar că liberalii l-ar alege, mai degrabă, pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, potrivit unor surse politice.

Context

Negocierile care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 17 noiembrie, între liderii PSD, PNL și UDMR, la ora 16:00, au fost anulate, după ce liderii celor trei partide au avut o întâlnire de 20 de minute la Guvern.

Potrivit unor surse Main News, varianta privind guvernarea rotativă rămâne în picioare, dar cei trei nu au ajuns la un acord privind numele premierului.

Social-democrații au decis, în unanimitate, să-l susțină pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier, după cum a anunțat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, după Consiliul Politic Național (CPN) al partidului, reunit miercuri, 17 noiembrie.

La rândul lor, liberalii au stabilit marți seară că sunt de acord cu rotația șefiei Guvernului, dar nu au stabilit propunerea pentru funcția de premier. În schimb, Florin Cîțu a precizat că deja o există o decizie în partid privind propunerea pentru funcția de prim-ministru, anume că aceasta trebuie să fie în persoana liderului partidului.

Despre varianta Florin Cîțu premier, Marcel Ciolacu a spus chiar astăzi că este convins că „și Florin Cîțu va înțelege această normalitate, că nu poate să vină premier al României după ce a fost demis”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW