Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


FOTO Cum arată autobuzele ecologice de care va beneficia municipiul Sibiu

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2021

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat marți, 16 noiembrie, că cele 40 de autobuze ecologice achiziționate recent vor ajunge în curând în oraș. Unul este deja în municipiu, dar se află în teste, la autobaza Tursib, după cum a precizat Primăria Sibiului.

Potrivit sursei citate, sunt cele mai noi modele de autobuze destinate transportului public. Acestea sunt alimentate cu gaz natural comprimat, dotate cu motor Mercedes Benz, monitoare LED la bord, sistem de climatizare și sistem auxiliar de încălzire, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, WiFi și prize, la fiecare rând de scaune.

„Într-o perioadă de 3 ani am reușit să cumpărăm 119 mijloace de transport noi, prin investiții din fonduri europene și resurse locale, în valoare totală de 191 milioane de lei. Scopul acestor investiții planificate și coordonate a fost, pe de-o parte, înnoirea parcului auto, iar pe de altă parte, creșterea frecvenței de circulație a autobuzelor și extinderea traseelor de transport public. Oferim astfel o alternativă de mobilitate pentru sibieni, mai prietenoasă cu mediul, prin mijloace de transport moderne și confortabile”, a declarat  Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citată în comunicat.

Contractul achiziției de autobuze include și crearea unei aplicații mobile și a unui sistem de informare a călătorilor în stații, un sistem de e-ticketing modern, dar și unul de management al flotei pe trasee, mai arată sursa citată.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW