Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


România va achiziționa 37 de trenuri noi produse de Alstom

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2021

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a desemnat compania franceză Alstom câştigătoarea licitației pentru achiziția de trenuri electrice inter-regionale.

Procedura prevede achiziția a 20 de trenuri, cu posibilitatea dublării cantității, iar Ministerul Transporturilor, prin ARF, a solicitat suplimentarea cu alte 17 trenuri. Cu alte cuvinte, vor fi achiziționate 37 de trenuri noi.

Valoarea ofertei Alstom pentru 20 de rame, dată publicității de ARF, este de 1,3 miliarde lei fără TVA, ceea ce înseamnă un preț de circa 65 milioane lei fără TVA pentru un tren. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM și bugetul de stat.

Trenurile electrice au o capacitate de transport de peste 300 persoane/tren, la o viteză maximă de circulație de 160 km/h. Pentru asigurarea calității vehiculelor, trenurile sunt cumpărate cu servicii de reparații incluse, pe minimum 15 ani.

Rutele pe care vor circula noile trenuri

Noile trenuri ale României urmează să fie utilizate pe rutele electrificate majore ale rețelei feroviare, urmărindu-se o deservire echilibrată a teritoriului:
București Nord – Constanța
București Nord – Brașov – Arad – Timișoara
București Nord – Brașov – Cluj
Brașov – Deda – Cluj
București Nord – Brașov
București Nord – Iași
București Nord – Suceava
București Nord – Galați
București Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroșani- Simeria
București Nord – Craiova – Timișoara – Arad
Cluj – Timișoara
Cluj – Suceava – Iași

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/romania-va-achizitiona-37-de-trenuri-noi-produse-de-alstom/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW