Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Am făcut un calendar, să venim cu guvernul în Parlament pe 17-18 noiembrie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat marți, 9 noiembrie, după prima rundă de negocieri cu PSD și PNL pentru formarea unui guvern, că lista de miniștri și programul de guvernare ar putea fi depuse în Parlament în data de 17 sau 18 noiembrie.

Marți au avut loc discuțiile pe ministere și, după cum a anunțat deja Florin Cîțu, liderul PNL, numărul acestora ar putea fi extins, la maximum 20.

„Am început discuțiile pe ministere. Eu sunt convins că vom găsi o soluție care va include atât principiile legate de cifre, matematică, cât și politic. Pentru că vorbim de ceva mai consistent, fiindcă asta înseamnă că vrem să mergem cu un program consistent, inclusiv reforma statului prin revizuirea Constituției. Altfel, se poate guverna cu 55%. Când vorbim de o majoritate atât de largă, trebuie să ai și un deziderat ambițios dincolo de problemele urgente”, a declarat liderul UDMR la finalul întrevederii.

Referitor la portofoliile UDMR, el a precizat că „în mare, ele rămân”. Este vorba despre Ministerul Mediului, cel al Dezvoltării și cel al Tineretului și Sportului.

Miercuri încep discuțiile pe programul de guvernare, însă acestea vor fi urgentate, astfel încât pe 17 sau 18 noiembrie să poată fi depusă lista de miniştri şi programul de guvernare în Parlament, după cum a mai explicat Kelemen Hunor.

„Am format echipele, de mâine dimineață continuăm discuțiile. Am făcut un calendar ca să finalizăm discuțiile până la începutul săptămânii viitoare, ca să venim în Parlament pe 17-18 noiembrie. Am spus că mâine dimineață încep discuțiile pe programul de guvernare pe fiecare capitol separat”.

Întrebat dacă partidele care nu dau premierul vor avea funcțiile de vicepremier, liderul UDMR a răspuns afirmativ.

„Da, este un alt principiu. Decizia trebuie luată la nivelul fiecărui partid, dar o coaliție din 3 partide înseamnă și un vicepremier, este o variantă de lucru, e ceva sănătos, am văzut că atunci când există o coaliție, există și vicepremieri de la partide”, a punctat el.

PNL a ales PSD

PNL a decis să continue negocierile cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Decizia a fost luată de liberali în ședința Biroului Politic Național (BPN) de luni seara, 8 noiembrie.

Votul în BPN a fost 48 „pentru” și 22 „împotrivă”. Mandatul de negociere cu social-democrații va fi de maximum două săptămâni, perioadă în care România va avea în continuare un Executiv interimar.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/kelemen-hunor-am-facut-un-calendar-sa-venim-cu-guvernul-in-parlament-pe-17-18-noiembrie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/kelemen-hunor-am-facut-un-calendar-sa-venim-cu-guvernul-in-parlament-pe-17-18-noiembrie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/kelemen-hunor-am-facut-un-calendar-sa-venim-cu-guvernul-in-parlament-pe-17-18-noiembrie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW