Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Liderii PNL se întâlnesc cu președintele Iohannis, pentru a discuta despre soarta guvernului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2021

Întâlnire crucială între șeful statului și conducerea PNL, cu doar două zile înaintea expirării termenului de depunere a programului de guvernare și a listei Executivului în Parlament. Liberalii ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis joi seara, la ora 20:00, la Vila Lac, potrivit surselor Main News. În această seară se va lucra la lista miniștrilor propuși să facă parte din Cabinetul condus de Nicolae Ciucă.

De menționat este că președintele Klaus Iohannis s-a aflat în ultimele două zile într-o vizită de stat în Egipt, astfel că negocierile pentru susținerea guvernului minoritar în Parlament au cam bătut pasul pe loc. Joi, premierul demis Florin Cîțu a declarat că PNL nu a flexibilizat mandatul premierului desemnat, Nicolae Ciucă, scopul fiind același – negocieri pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Asta după ce cu doar o zi în urmă șeful PNL părea să își schimbe complet atitudinea față de cei din USR, afirmând că „bineînțeles că se pot întoarce la guvernare”.

Vineri, 29 octombrie, PNL se va întruni într-o ședință a Biroului Politic Naţional, dar și într-o ședință a Biroului Executiv, pentru finalizarea programului de guvernare şi a listei membrilor Cabinetului Ciucă, după cum a anunțat Florin Cîțu astăzi. Liderul liberalilor s-a arătat încrezător că săptămâna viitoare „ar trebui să avem un guvern”.

Reamintim că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, 27 octombrie, că programul de guvernare și lista miniștrilor propuși să facă parte din Guvern vor fi depuse până sâmbătă în Parlament, iar audierile miniștrilor și votul de învestire ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Rămâne de văzut ce vor decide liberalii și cum vor evolua negocierile pentru formarea unui nou Executiv.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW