Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Mandatul nostru este acelaşi, guvern minoritar. USR şi PSD să îl voteze

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2021

Mandatul PNL pentru formarea noului Guvern nu s-a flexibilizat, fiind acelaşi – negocieri pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR, anunță șeful liberalilor, Florin Cîțu, joi, 28 octombrie. El a făcut totodată apel la PSD și USR să voteze pentru Cabinetul Ciucă, chiar dacă nu va fi unul majoritar.

Astăzi se vor stabili portofoliile celor de la UDMR în Executiv, a mai explicat premierul demis.

„Domnul Ciucă trebuie să aibă discuţii pentru a convinge partidele să susţină în Parlament un Guvern minoritar. Eu revin la ce am spus din primul moment când l-am propus pe domnul Ciucă. PNL a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România. Până astăzi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD şi USR. Dacă nu vor să vină la guvernare, e foarte simplu, să voteze acest Guvern! Mie mi-e clar că doar PNL înţelege importanţa momentului prin care trece România. Nu vrea să intre la guvernare PSD, vrea să intre la guvernare, vrea un guvern de tehnocraţi. Cine îi mai înţelege? (…)

PSD nu a vrut la guvernare. Au spus de la începutul anului că nu vor la guvernare. E o fractură de logică acolo. Pe de altă parte, USR a ieşit de la guvernare. Acolo iarăşi e o fractură de logică. PNL a propus o altă persoană pentru funcţia de premier. Nu avem ce să discutăm alte variante. O să fie gata lista de miniştri până sâmbătă. Vom prezenta public. Cred că astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile celor de la UDMR”, a declarat prim-ministrul interimar, citat de News.ro.

Liberalii se vor reuni vineri, 29 octombrie, într-o ședință a Biroului Politic Naţional al PNL, dar și într-o ședință a Biroului Executiv, pentru finalizarea programului de guvernare şi a Cabinetului Ciucă.

El a apreciat că săptămâna viitoare „ar trebui să avem un guvern”.

Reamintim că și premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, 27 octombrie, că programul de guvernare și lista miniștrilor propuși să facă parte din Guvern vor fi depuse până sâmbătă în Parlament, iar audierile membrilor propuși să facă parte din Executiv și votul de învestire ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW