Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu îi cere lui Dacian Cioloș să negocieze cu PSD și AUR: Responsabilitatea revine coaliției care a votat demiterea Guvernului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2021

Partidul Național Liberal a decis, în cadrul ședinței Biroului Executiv de vineri, 15 octombrie, că îi va cere prim-ministrului desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, să încerce să formeze o majoritate cu PSD și AUR, invocând rezultatul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Președintele PNL, Florin Cîțu, a explicat că, în caz contrar, liberalii vor negocia intrarea la guvernare cu liderii tuturor partidelor, exceptând AUR.

Guvernul PNL condus de Florin Cîțu a fost demis în Parlament prin moțiune de cenzură, USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR, obținând pentru moțiunea de cenzură 281 de voturi(…)Primul demers, sancționarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic USR pentru susținerea moțiunii PSD, a fost ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din decembrie 2020”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței BEX PNL.

Cîțu a precizat că prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș „are datoria morală” să încerce să negocieze sprijinul pentru învestirea guvernului cu PSD și AUR.

BEX decide că PNL îi solicită lui Dacian Cioloș și USR să facă întâi discuții cu cele două partide cu care a reușit să facă o majoritate la moțiunea PSD și AUR(…)Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuși să coaguleze majoritatea pentru învestirea guvernului, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români”, a adăugat Cîțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: O nouă încercare a lui Dacian Cioloș de refacere a coaliției. Liberalii, în ședință pentru a stabili mandatul cu care merg la negocieri

Sursă foto: Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW