Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Rata de infectare din Capitală a trecut de pragul de 4. Ce restricții urmează să fie impuse

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2021

Rata de infectare din București a trecut sâmbătă, 25 septembrie, de pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că autoritățile au la dispoziție 48 de ore pentru a adopta noi măsuri de restricție, impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Reamintim că Bucureștiul a intrat oficial în scenariul roșu vineri, când Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat restricțiile impuse odată cu trecerea pragului de 3 cazuri la mia de locuitori.

În cazul localităților a căror rată de infectare trece de 4 cazuri/1.000 de locuitori, cetățenii vor fi nevoiți să prezinte certificatul digital, care atestă vaccinarea împotriva COVID-19, un test negativ sau trecerea prin boală, la intrarea în sălile de fitness.

Sâmbătă, în municipiul București au fost raportate 808 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce duce la o rată de infectare de 4,1 cazuri/1.000 de locuitori.

Astfel, dacă rata de incidență rămâne peste 4, CMBSU ar urma să se întrunească, în următoarele 48 de ore, într-o ședință în cadrul căreia să discute implementarea măsurii prevăzută în Hotărârea de Guvern adoptată în urmă cu o săptămână.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW