Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Libertatea: Autoritățile din Caracal, mână în mână cu traficanții și cu proxeneții. Dosare mușamalizate în ultimii ani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 12 august 2019 Etichete: , ,

Răpirile recente din Caracal par să nu fie niște cazuri izolate. Proasta gestionare a găsirii Alexandrei și a Luizei, fetele din Caracal care au fost ucise de Gheorghe Dincă, au stârnit revolta și suspiciunea opiniei publice. Mai multe persoane au lansat ipoteza că la nivelul regiunii autoritățile colaborează cu traficanții și interlopii din zonă și că s-a încercat mușamalizarea cazurilor fetelor.

Jurnaliştii libertatea.ro aduc în atenţia opiniei publice mai multe cazuri de trafic de minore și de proxenetism din județul Olt în care autoritățile pare că au colaborat cu suspecții.

Minore din Caracal traficate și forțate să se prostitueze

Potrivit libertatea.ro, mai multe minore din Caracal ar fi fost traficate și forțate să întrețină relații sexuale cu oameni de afaceri austrieci sau chiar cu soldați americani, dosarul fiind judecat în intervalul 2012-2017.

Conform surselor Libertatea, managerii și angajații austrieci ai firmei Bauschutz Gmbh & Go, care lucrau la hidrocentrala de pe râul Olt, au fost audiați, însă soldații americani de la Deveselu nici măcar nu au fost chemați la DIICOT.

„Printre clienții doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetățeni străini de naționalitate austriacă și americană, care erau detașați în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal și Deveselu”, se arată într-un fragment din sentința penală din 2013, a Tribunalului Olt.

Nicolae Alexe a anchetat cazul

Comisarul Nicolae Alexe, demis recent din funcţia de adjunct al IPJ Olt, a anchetat cazul din 2012, în calitate de polițist al DIICOT.  Alexe este unul dintre cei care a coordonat operațiunea de găsire a Alexandrei.

În 2014, într-un alt dosar, DIICOT Olt a inculpat 17 bărbați de origine română care au exploatat sexual minorele din Caracal, unii fiind chiar condamnați la închisoare. În primul dosar au fost audiați doar cetățeni de origine austriacă. Traficanții făceau parte din clanul „Cocoș”.

„Clienţii pe care cei doi îi aduceau erau de regulă cetăţeni americani şi austrieci care lucrau pe raza municipiului Caracal – cetăţenii austrieci, la consolidat diguri, şi pe raza comunei Deveselu – cetăţeni americani, la baza militară”, a declarat una dintre victime, potrivit libertatea.

Polițiștii din Caracal, printre clienții victimelor

Potrivit declarațiilor unei victime, redată de libertatea.ro, printre clienții fetelor se numărau și polițiști din Caracal. Întrebată dacă le spunea clienților că este captivă, o fată a răspuns: „Da. Fiecăruia, inclusiv unuia dintre acei poliţişti (n.r. – printre clienții fetei erau și polițiști din Caracal) , i-am spus că sunt ţinută cu forţa, că nu-mi dă voie să plec şi îi rugam să facă ceva, să mă ajute ca să scap de acolo. La toţi le spuneam să mă ajute, plângeam. Şi niciunul n-a făcut nimic”.  Polițiștii din Caracal au fost și ei protejați în dosar, în ciuda declarațiilor fetei.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 82152 more Info to that Topic: mainnews.ro/autoritatile-din-caracal-mana-in-mana-cu-traficantii-si-cu-proxenetii-dosare-musamalizate-in-ultimii-ani/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/autoritatile-din-caracal-mana-in-mana-cu-traficantii-si-cu-proxenetii-dosare-musamalizate-in-ultimii-ani/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 78744 more Info on that Topic: mainnews.ro/autoritatile-din-caracal-mana-in-mana-cu-traficantii-si-cu-proxenetii-dosare-musamalizate-in-ultimii-ani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW