Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, încrezător în plină criză politică: Mi-au crescut şansele de a recâştiga alegerile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2021

Ludovic Orban consideră că prestațiile prim-ministrului Florin Cîțu din ultima lună i-ar fi crescut șansele actualului președinte al Partidului Național Liberal (PNL) să fie reconfirmat în funcție, la Congresul din 25 septembrie.

Cine şi-a imaginat că premierul Cîţu aruncă în aer coaliţia şi declanşează o criză politică gravă şi vom ajunge ca un partener să depună moţiune de cenzură? Nu aveam de unde să ştiu”, a declarat Ludovic Orban, joi, 9 septembrie, la Parlament, citat de News.ro.

Președintele PNL susține, în schimb, că actuala criză din coaliția de la guvernare nu va afecta cursul voturilor de la Congres, ci, mai degrabă, prestațiile premierului din ultimele 4-5 săptămâni.

Mi-au crescut şansele de a recâştiga alegerile”, a spus Orban.

Președintele PNL a mai precizat că nu vrea să creadă că tabăra lui Florin Cîțu din PNL a negociat cu PSD o eventuală susținere pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR și, implicit, o alianță formată dintre social-democrați și liberali în Parlament.

Poziţionarea PSD, bat toba că depun moţiune de cenzură de luni de zile, dau declaraţii înfiorătoare despre coaliţie, ei spun că cel mai mare rău e Guvernul Cîţu, ei amână dezbaterea pe moţiune. E ceva de Kafka”, arată președintele PSD.

CITEȘTE ȘI: Moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, citită joi în plen. Dezbaterea și votul, după decizia CCR / Orban: Propunerea este profund neconstituțională

Florin Cîțu a afirmat miercuri, 8 septembrie, că alegerile interne din PNL și USR PLUS au afectat „oarecum” deciziile politice din ultima perioadă.

Dialog a existat, dialog va exista. Eu cred că aceste congrese interne pe care le avem şi noi, şi ei, au influenţat oarecum deciziile în această perioadă. De aceea, ar fi bine să ne oprim cu toţii şi să analizăm la rece această situaţie”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unui interviu acordat Antena3, citat de News.ro.

Congresul PNL, unde Ludovic Orban și Florin Cîțu candidează pentru șefia partidului, va avea loc pe 25 septembrie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW