Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mircea Sandu a fost achitat definitiv în dosarul de corupție

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 9 august 2021

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost achitat, luni, 9 august, de magistrații Curții de Apel București în dosarul în care era acuzat de comiterea unor fapte de corupție. 

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție l-au acuzat pe Mircea Sandu că pe data de 2 octombrie 2009, în calitate de președinte al FRF, ar fi primit 724.000 lei sub formă de mită de la două persoane, printre care reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii ar fi fost primiți de Sandu pentru ca FRF să încheie cu societatea respectivă două contracte de asistență juridică, ceea ce s-a și întâmplat. Confirm anchetatorilor, în baza acestor contracte, în 2011, societatea de avocatură a obținut de la FRF 11,7 milioane lei.

Trimis în judecată într-un alt dosar

Cu toate acestea, problemele în justiție pentru Mircea Sandu nu s-au încheiat. Pe 6 octombrie 2020, Nașul a fost trimis judecată de DIICOT într-un dosar privind delapidarea a aproape 4 milioane de lei prin încheierea unor contracte privind construcția Centrului de Fotbal de la Buftea.

Sandu a condus fotbalul românesc 24 de ani

Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal încă de la înființare, în 1990, până în anul 2014, când a renunțat să mai candideze, alegându-l ca succesor pe Gică Popescu. Cu toate acestea, în preziua alegerilor, justiția i-a dat planurile peste cap Nașului, Popescu fiind condamnat la închisoare cu executare în „dosarul transferurilor”.

Chiar dacă în anii ’90 fotbalul românesc a produs fotbaliști de certă valoare, după anii 2000, pe fondul jocurilor de culise, trecute sub tăcere sau la care au luat parte Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, rezultatele au încetat să apară, ultima calificare a echipei naționale la Cupa Mondială datând din anul 1998.

CITEȘTE ȘI: RECHIZITORIU – Detalii din dosarul fostului șef FRF Mircea Sandu, trimis în judecată pentru delapidare și spălare de bani | Pe ce au pus procurorii DIICOT sechestru

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW