Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


RECHIZITORIU Detalii din dosarul fostului șef FRF Mircea Sandu, trimis în judecată pentru delapidare și spălare de bani | Pe ce au pus procurorii DIICOT sechestru

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ies la iveală noi informații din dosarul fostului președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT în dosarul bazei sportive din Buftea, în care anchetatorii acuză producerea unui prejudiciu de aproximativ patru milioane de lei. Potrivit documentului, ”partenerul” de dosar al lui Mircea Sandu ar fi intrat pe fir și ar fi aflat de planurile de ridicare a bazei prin prisma relației avute cu fiica fostului șef FRF.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că Tetelman Ziv- Asher, vizat și el în dosar, ar fi aflat că Federația vrea să obțină finanțare pentru baza sportivă pentru că avea o relație cu fiica lui Mircea Sandu.

”Astfel, prin prisma legăturii personale cu fiica inculpatului S.M. , inculpatul T.Z.A. a aflat că la nivelul Federației urmează a se fac demersuri în vederea obținerii unei finanțări din partea Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA) respectiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA) în cadru programul „HatTrick”, care prevedea construirea unei baza sportive la Buftea, jud. Ilfov. (…) Acesta (nns. T.Z.A. ), aflându-se în relații de prietenie cu * , fiica inculpatului S.M. (la momentul respectiv președintele Federației Române de Fotbal), a întrevăzut posibilitatea de a obține sume de bani semnificative prin însușirea acestora din patrimoniul Federației”, potrivit sursei citate.

Tetelman Ziv- Asher ar fi făcut în așa fel încât licitația să fie câștigată de o anumită firmă.

”Inculpatul T.Z.A. , a făcut demersuri ca licitația să fie câștigată de către SC * SA care era o filiala a firmei * din Israel. În acest scop, pentru a simula competiția, a luat legătura cu martorul * , director la SC * SRL, căruia i-a solicitat să depună în numele societății o ofertă de preț. Fiind audiat cu privire la acest aspect, martorul * a arătat că „[…] în ceea ce priveşte participarea la licitaţie, nu îmi amintesc cu exactitate persoana putând să fie vorba despre P.B.G. sau Teleman Ziv Asher, unul dintre aceştia mi-a solicitat să depun în numele societăţii * SRL o ofertă de preţ […]”, se mai arată în rechizitoriu.

”Mare grabă”

Procurorii susțin că unul dintre martori a sesizat că licitația era, mai degrabă, una de formă.

”Caracterul vădit formal al licitației a fost sesizat și de către martorul * , administrator şi asociat unic la SC * SRL judeţul Giurgiu, societate participantă la licitație, care a făcut precizarea că licitația „[…] a fost… una atipică, deoarece nu erau prevăzute termene suficient de lungi pentru întocmirea documentaţiei şi eventuala contestare a celor stabilite de către Comisia de evaluare a ofertelor […] precum și că „s-a derulat în mare grabă”, potrivit documentului.
Anchetatorii au vrut să o audieze pe soția lui Tetelman Ziv- Asher, însă aceasta a refuzat.
”Deoarece prezenta relevanță în cauză, s-a solicitat numitei * să dea declarație în calitate de martor, în legătură cu aspectele arătate de către noi anterior, care însă s-a prevalat de calitatea de soție a inculpatului T.Z.A. , astfel că nu a depus mărturie”, mai arată anchetatorii.

Sechestru pe averea lui Sandu

Pentru a se asigura că, la finalul procesului, în eventualitatea unei condamnări, va fi recuperat presupusul prejudiciu, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri deținute de inculpații din dosar.

În cazul lui Mircea Sandu s-a pus sechestru pe:

– cota de 9069/43300 (181,38 mp) din imobil înscris în cartea funciară nr. * a municipiului București, Sector 2, nr. cadastral *, constând în teren intravilan, în suprafață totală de 866 mp, situat în municipiul București, *, dobândit prin cumpărare în data de 30.09.1996;
– imobil înscris în cartea funciară nr. * a municipiului București, Sector 2, constând în construcție structurată pe P+M, ce se extinde pe parcela identificată cu nr. cadastral *, cu parter în suprafața utilă de 206,84 mp, mansardă în suprafață utilă de 200,02 mp, terasă în suprafață utilă de 3,36 mp;

CITEȘTE ȘI: Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT pentru delapidare și spălare de bani

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW