Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției: Codul penal e finalizat la MJ, îl discutăm în cadrul coaliției. Până la finalul lunii iunie finalizăm Codul de procedură penală

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 iunie 2021

Modificările aduse codurilor penale, pentru a fi puse în acord cu deciziile Curții Constituționale, sunt în curs de finalizare și urmează să fie lansate în dezbatere publică, a anunțat ministrul Justiției.

Codul penal e la Ministerul Justiției finalizat, îl discutăm în cadrul coaliției, înainte de a-l pune în dezbatere publică. Urmează ca până la finalul lunii iunie, așa cum am observat că se derulează lucurile, să finalizăm Codul de procedură penală, vor urma acele discuții de care am vorbit”, a declarat, marți, Stelian Ion.

Ministrul Justiției a adăugat că reprezentanții Comisiei Europene au apreciat că parlamentarii au abrogat propunerile de modificare a Codurilor penal și de procedură penală venite din anii anteriori.

Faptul că am făcut curățenie în Parlament, cu privire la acele proiecte periculoase, propuse în anii trecuți, a fost o chestiune apreciată de Comisie”, a adăugat ministrul.

După cum Main News a scris aici, în prezent există 12 decizii ale Curții Constituționale privind dispoziții ale Codului penal și alte 34 de decizii ale CCR privind Codul de procedură penală care nu au fost puse în acord.

CITEȘTE ȘI: Stelian Ion, despre raportul MCV: Remarcă progresele din anul 2020 și de la începutul anului 2021 / Ministrul Justiției cere parlamentarilor să găsească o soluție pentru desființarea SIIJ

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW