Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Dosarul „10 august” rămâne închis. Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2021

Magistrații de la Tribunalul București au respins marți solicitarea DIICOT de reluare a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Cererea de reluarea a cercetărilor îi viza pe Laurențiu Cazan, comandatul acțiunii din piață, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani și Dan Mihai Chirică, pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne.

Context

DIICOT a clasat anul trecut dosar deschis împotriva foștilor șefi ai jandarmeriei din 10 august, însă pe fondul valului uriaș de indignare, șefa acestei instituții a revenit asupra deciziei și a solicitat redeschiderea.

Motivele pentru care s-a cerut undă verde în instanță pentru reluarea anchetei sunt neverosimile: de când a preluat dosarul de la procurorii militari, DIICOT a audiat patru martori, nu a reaudiat niciun suspect, nu s-a prea obosit să administreze probe. Dovadă stă chiar documentul semnat de Hosu.

CITEȘTE ȘI: 10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW