Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, blocate pentru o perioadă nedeterminată de timp după violențele din SUA

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump au fost blocate pentru o perioadă nedeterminată de timp, a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul aplicațiilor de Social Media. Decizia a venit în urma protestelor violente de miercuri, unde mai mulți susținători ai președintelui SUA au luat cu asalt Capitoliul din Washington. 

Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să îşi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legitimă a succesorului său ales, Joe Biden”, a scris Mark Zuckerberg, pe pagina sa personală de Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Alertă la Washington. Protest de amploare: susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul / Joe Biden: Îi cer președintelui Trump să oprească acest asediu / Donald Trump: Aceste alegeri ne-au fost furate. Dar trebuie să mergeți acasă acum

CEO-ul Facebook susține că Trump a încurajat acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului, în loc să le condamne și argumentează că ar fi un risc prea mare ca acesta să continue să folosească aplicațiile de tip social-media.

Decizia lui de a folosi platforma pentru a încuraja şi nu a condamna acţiunile susţinătorilor lui de la clădirea Capitoliului a tulburat, pe bună dreptate, oamenii din SUA şi din lume. Credem că riscurile de a-i permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt prea mari”, a explicat Zuckerberg.

Conturile de Instagram și de Facebook ale lui Donald Trump au fost blocate pentru o perioadă nedeterminată de timp, cel puțin pentru următoarele două săptămâni. În plus, Twitter i-a blocat, miercuri, contul președintelui SUA pentru o perioadă de 12 ore.

Președintele ales, Joe Biden, își va prelua mandatul pe 20 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Congresul a ratificat victoria lui Joe Biden / Donald Trump promite tranziția ordonată a puterii

Sursă foto: NBC News / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW