Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu: Strategia Națională împotriva Criminalității Organizate (SNCO) va fi pusă în scurt timp în dezbatere publică

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2020

Cătălin Predoiu a anunțat, joi, că Ministerul Justiției a finalizat Strategia Națională împotriva Criminalității Organizate (SNCO) și că va fi pusă în dezbatere publică în scurt timp.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a participat joi, 10 decembrie a.c., la evenimentul de semnare a acordurilor de cooperare dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) şi Biserica Ortodoxă Română, respectiv Primăria Municipiului Bucureşti, pentru combaterea şi prevenirea traficului de persoane şi protecţia victimelor.

Sunt în măsură să vă prezint faptul că și Ministerul Justiției, alături de alte instituții, în limita puterilor și competențelor legale, au întreprins, în acest an, fapte notabile în sensul combaterii crimei organizate și traficului de persoane. Aș putea spune că, în anul în curs, în România, un întreg sistem s-a pus în mişcare pentru a riposta contra crimei organizate și traficului de persoane. Potrivit competențelor, MJ a luat inițiativa și a organizat un front inter-instituțional de luptă împotriva traficului de persoane. În acest sens, au fost implicate Ministerul Public, DIICOT, MAI, SRI, SIE”, a declarat Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI: Ryszard Piotrowicz, expert în combaterea traficului de persoane: Statele trebuie să protejeze victimele / Deputat: Rețelele nu pot fi destructurate din cauza unei încrengături dintre Poliție, clasa politică și Justiție

Ministrul Justiției a menționat că Strategia Națională împotriva Criminalității Organizate (SNCO) include direcții de acțiune ce vizează consolidarea acțiunilor de combatere a fenomenului de către organele de aplicare a legii, cât și prevenirea criminalității organizate.

Pot anunța astăzi că grupul de lucru inter-instituțional coordonat de Ministerul Justiției a finalizat Strategia Națională împotriva Criminalității Organizate (SNCO), care va fi pusă în scurt timp în dezbatere publică. SNCO include obiective strategice și direcții de acțiune care vizează atât consolidarea acțiunilor de combatere a fenomenului de către organele de aplicare a legii, cât și prevenirea criminalității organizate, fiind pus accent pe dezvoltarea mijloacelor de identificare timpurie a formelor de manifestare a criminalităţii organizate, managementul integrat al riscurilor, consolidarea profesionalismului în sectorul public și creșterea conștientizării la nivelul segmentelor vulnerabile cu privire la modul de lucru al grupărilor de criminalitate organizată. Astfel, reactivăm cei patru piloni principali din domeniul combaterii traficului de persoane: prevenirea fenomenului, combaterea criminalității, protecția victimelor și recuperarea activelor”, a anunțat Cătălin Predoiu.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW