Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Angajamentele cu care USR-PLUS se va prezenta la negocieri: Fără penali în funcții publice, fără pensii speciale sau reducerea numărului de parlamentari la 300

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2020

Alianța USR-PLUS a publicat angajamentele pe care formațiunea le va prezenta la viitoarele negocieri de la Palatul Cotroceni pentru formarea unui nou Guvern. Fără penali în funcții publice, fără pensii speciale, modificarea legilor justiției, desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sau alegeri locale în două tururi sunt printre principalele măsuri înaintate de Alianță. 

Pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”, reprezentanții USR-PLUS consideră că în primele 100 de zile de la investirea noului Parlament se poate adopta legea blocată în Senat.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș: USR-PLUS e gata să-și asume guvernarea alături de PNL și UDMR / Ce a spus despre o colaborare cu AUR

În ceea ce privește tema pensiilor speciale, aceștia propun pentru primele 100 de zile eliminarea pensiilor parlamentarilor și a aleșilor locali. Ulterior, s-ar pregăti un dialog cu categoriile profesionale vizate și pregătirea legislației aferente, care să ajungă în dezbatere publică într-un termen de 2-4 ani.

CITEȘTE ȘI: „Pensiile speciale”, încotro? Ce modificări legislative au întreprins partidele și ce spun cei vizați

În plus, Alianța propune ca în primele 100 de zile de la investirea Parlamentului să fie modificată Legea 208/2015, pentru a reduce numărul parlamentarilor la 300.

Alegerea primarilor în două tururi și creșterea numărului de reprezentanți pentru diaspora ar trebui să fie adoptate în primele 3 luni, potrivit acestora.

Alte teme atinse de USR-PLUS sunt Sănătatea, Educația, Economia, Infrastructura și Mediul.

Redăm în totalitate documentul propus de USR-PLUS pentru negocierile de la Palatul Cotroceni:

 Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW