Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


#Colectiv | Judecătorii decid dacă îl cheamă pe Andrei Găluț, singurul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, să depună mărturie în proces

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 4 noiembrie 2020 Etichete: ,

Curtea de Apel București este așteptată să decidă, miercuri, dacă acceptă solicitarea de audiere a lui Andrei Găluț, solistul și singurul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în Colectiv în fatidica seară de 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul devastator.

Solicitarea de audiere a lui Andrei Găluț a fost depusă, în instanță, de patronii localului bucureștean.

Rănit grav în urma incendiului, artistul nu a fost audiat, până în prezen.

Procesul la finalul căruia vom afla vinovații este, încă, departe de final. În urmă cu un an a fost dată, după amânări peste amânări și după mai bine de 60 de termene de judecată, o primă decizie.

CITEȘTE ȘI: #COLECTIV | Lanț uman între Curtea de Apel București și locul tragediei din urmă cu 5 ani – FOTO

115 ani de închisoare în dosarul Colectiv

În decembrie 2019, Tribunalul Capitalei i-a condamnat pe patronii clubului la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenție. Între timp, el a devenit primarul Sectorului 5.

Cei doi pirotehniști din Colectiv au primit 9 ani și 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnați la 9 ani și 2 luni.

Reprezentanții firmei de artificii și fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentințele ajung la 115 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: #COLECTIV | În 5 ani, justiția n-a fost în stare să spună cine este vinovat pentru tragedia care a răpit 65 de vieți

Foto: libertatea.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW