Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor a anunțat când va fi dată în folosință legătura feroviară Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă va fi dată în folosință pe data de 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor, a anunțat marți ministrul Lucian Bode, care însă a evitat să răspundă la întrebările legate de intervalul de succedare, operatori, orar și tarif.

„În această perioadă se realizează teste dinamice pentru acest obiectiv. Estimăm că recepția se va realiza în intervalul 2-4 decembrie. Punerea în folosință se va realiza odată cu noul mers al trenurilor, adică pe 12 decembrie 2020”, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode, într-o conferință de presă.

Întrebat care va fi intervalul de succedare al trenurilor, Lucian Bode a evitat să răspundă, precizând că, după ce CFR Infrastructură va analiza toate solicitările de operare, va putea să ofere această informație.

„În acest moment CFR Infrastructură primește solicitări de trasă, ei vor analiza câte solicitări au. Cert este că cei 19,5 km, din care 7,8 km linie dublă plus acest racord nou, ar trebui să fie parcurși, în condiții normale, în 15-17 minute. Vom vedea la momentul în care vom avea toate solicitările inventariate câți operatori vor efectua curse pe acest traseu și la ce interval de timp vor pleca trenurile din Gara de Nord, respectiv din Otopeni”, a mai declarat Lucian Bode.

Amintim că directorul CFR Călători, Dan Costescu, a declarat public că intervalul de succedare al trenurilor pe relația Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă va fi de 50 de minute, fapt ce ar face această variantă de transport puțin atractivă.

CITEȘTE ȘI: Directorul CFR Călători susține că trenurile la Aeroportul Otopeni se vor succeda la 50 de minute / Soluția Asociației Pro Infrastructură pentru reducerea intervalului la 20-30 de minute

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/ministrul-transporturilor-a-anuntat-cand-va-fi-data-in-folosinta-legatura-feroviara-gara-de-nord-aeroportul-henri-coanda/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW