Directorul CFR Călători susține că trenurile la Aeroportul Otopeni se vor succeda la 50 de minute / Soluția Asociației Pro Infrastructură pentru reducerea intervalului la 20-30 de minute
Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, a declarat miercuri că trenurile se vor succeda pe legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, după inaugurare, la 50 de minute. Intervalul este considerat mult prea ridicat de Asociația Pro Infrastructură (API), care propune repararea și repunerea în funcțiune a firului secund Mogoșoaia – București Nord pentru reducerea timpului la 20-30 de minute.
„Este posibil în acest moment, când încărcarea este mică – la începutul exploatării unei linii tot timpul încărcarea este mai mică – ar fi posibil să avem 50 de minute, pentru că mai sunt şi alte trenuri în grafic. De exemplu, dacă nu ar fi trenurile de Galaţi, ne-am duce undeva la 30 şi ceva de minute. Lucrurile se pot îmbunătăţi”, a spus Costescu, citat de AGERPRES.
API: Frecvența acestui serviciu ar putea crește la un tren la 20-30 minute
O soluție pentru reducerea intervalului de succedare ar putea veni de la Asociația Pro Infrastructură, care propune care propune repararea și repunerea în funcțiune a firului secund Mogoșoaia – București Nord.
„Frecvența acestui serviciu ar putea crește la un tren la 20-30 minute, o frecvență acceptabilă pentru o legatură aeroport – Bucuresti, prin, spre exemplu, repararea și repunerea în funcțiune a firului secund Mogoșoaia – București Nord, lucru care ar permite circulația la cale dublă pe aproape toată distanța. O parte din lucrări au fost deja făcute recent, prin reconstrucția racordurilor 301K și 301Y, care ar permite ca circulația de retur să se facă Otopeni – Mogoșoaia – Bucureștii Noi – București Nord, dar ideea pare că a fost complet abandonată, considerându-se acceptabil un singur tren pe oră”,
Proiectul Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podete, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul T1.
– Valoare contract: 398,1 milioane lei
– Sursă de finanţare: fonduri europene nerambursabile
– Contractant: ARCADA COMPANY
– Constructori pe categorii de lucrări:
– SC ARCADA (construcții civile/viaduct)
– SC WIEBE (suprastructură CF)
– ALSTOM (instalații semnalizare și telecomunicații)
Sursa foto: Facebook / CFR Infrastructură
Comentarii
[…] CITEȘTE ȘI: Directorul CFR Călători susține că trenurile la Aeroportul Otopeni se vor succeda la 50 de minut… […]
[…] CITEȘTE ȘI: Directorul CFR Călători susține că trenurile la Aeroportul Otopeni se vor succeda la 50 de minut… […]