Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Candidat la parlamentare, Gabriel Oprea cere presei să nu mai vorbească despre cazul Gigină, polițistul care a murit în timp ce îl ducea acasă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2020

Gabriel Oprea cere presei să nu mai vorbească despre accidentul care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, invocând o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care ar fi stabilit nevinovăția fostului ministru de Interne. Pe de altă parte, o decizie definitivă de începere a procesului pe fond, în dosarul trimis în judecată de DNA, a fost dată în iulie 2020, iar al doilea termen a avut loc în data de 22 octombrie. 

În semn de respect față de familia motociclistului Bogdan Gigină, UMPMV cere jurnaliștilor ca acest subiect să nu mai fie dezbătut,
instanțele competente ale statului român fiind suverane”, este solicitarea transmisă de UMPMV, al cărei președinte este Gabriel Oprea.

Al doilea termen al procesului a avut loc pe 22 octombrie

Dosarul trimis în judecată de DNA în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă a început în urmă cu câteva luni, după ce o decizie de începere a procesului a fost dată în luna iulie a acestui an.

CITEȘTE ȘI: Cinci ani de când polițistul Bogdan Gigină a murit, în timp ce îi deschidea calea spre casă lui Gabriel Oprea. Bâlbele justiției în dosarul tragediei

Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce îl ducea acasă pe Gabriel Oprea, acuză anchetatorii.

Fostul ministru de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcția sa și conferindu-și în mod discreționar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoțirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin” – DNA.

Gabriel Oprea invocă o decizie a ÎCCJ.

Autoritatea supremă a instanțelor de judecată din România, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit NEVINOVĂȚIA domnului Gabriel Oprea în cazul accidentului a cărui victimă a fost motociclistul Bogdan Gigină, în Încheierea nr. 348 din 18 iunie 2018, prin care ÎCCJ a stabilit că nu există niciun fel de legătură între domnul Gabriel Oprea și acel accident de circulație. Hotărârea ÎCCJ are autoritate de lucru judecat”, potrivit unui comunicat emis de UMPMV.

Gabriel Oprea, candidat independent la alegerile parlamentare

Solicitarea vine la scurt timp după ce și-a anunțat candidatura independentă la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Într-un comunicat al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, al cărei preşedinte este chiar Oprea, se arată că decizia de a candida „vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioţi romani, de la militari şi poliţişti din toată ţara, în care aceştia îi solicită fostului vicepremier să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament”.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Un pas înapoi și doi înainte | Politicienii pe care nici cele mai mari tragedii nu i-au scos din viața politică

Redăm în totalitate comunicatul emis de UMPMV

„Având în vedere unele opinii publicate în mass-media, referitoare la domnul Gabriel Oprea, Biroul de presă al UMPMV este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 Autoritatea supremă a instanțelor de judecată din România, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit NEVINOVĂȚIA domnului Gabriel Oprea în cazul accidentului a cărui victimă a fost motociclistul Bogdan Gigină, în Încheierea nr. 348 din 18 iunie 2018, prin care ÎCCJ a stabilit că nu există niciun fel de legătură între domnul Gabriel Oprea și acel accident de circulație. Hotărârea ÎCCJ are autoritate de lucru judecat

 Explicațiile referitoare la accidentul rutier respectiv pot fi și trebuie să fie furnizate de Poliția Română, care a organizat dispozitivul prin structurile sale.

În semn de respect față de familia motociclistului Bogdan Gigină, UMPMV cere jurnaliștilor ca acest subiect să nu mai fie dezbătut,
instanțele competente ale statului român fiind suverane.

Cu Dumnezeu înainte!”

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW