Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Comisie de anchetă parlamentară pentru execuția bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2020

Florin Cîțu anunță că va cere, după alegerile generale din 6 decembrie, comisie de anchetă parlamentară pentru execuția bugetară din perioada 2017-2019. Ministrul Finanțelor susține că în acea perioadă România nu a îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro. 

Florin Cîțu anunță că va cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuția bugetară din perioada 2017-2019, raportul acesteia urmând să fie trimis la DNA.

Ministrul de Finanțe susține că România a fost singura țară în acea perioadă în care deficitul bugetar a crescut, deși PSD a mărit taxe, impozite sau accize existente.

Acesta este de părere că banii din taxele suplimentare au fost deturnați, dând ca exemplu situația de la Primăria Capitalei.

Cîțu a mai precizat că România ar fi avut facturi neplătite în valoare de 30 de miliarde de lei și împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 de miliarde de lei, în momentul în care a preluat portofoliul la Minister.

Ciolacu și gașca lui sunt VINOVAȚI și trebuie să plătească pentru subminarea economiei naționale!

În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta parlamentară pentru execuția bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA.

În perioada 2017-2019 Romania a fost singura țară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deși PSD a crescut taxe/impozite/accize existente și a introdus taxe în TOATE sectoarele din economie. Vom arata unde s-au dus acești bani din taxe suplimentare și cum a fost deturnată destinația lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului București dar la o scară mai mare).

România fost avertizată de CE în fiecare an pentru deviere SEMNIFICATIVĂ de la ținta de deficit structural asumata prin pactul fiscal.

În perioada 2017-2019 România nu a mai indeplinit NICIUN criteriu necesar pentru aderarea la zona euro.

17 țări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar.

Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 ( surplusul a crescut de la un an la altul).

România a pornit cu un handicap major în aceasta criza. Ciolacu și gașca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplatite de 30 de miliarde lei și împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei.

În aceste condiții am reușit imposibilul:

– o performanță economică mai bună decât multe alte tari din UE

– cea mai mică creștere a deficitului bugetar

– cea mai mică creștere a datoriei pubilce

Vă garantez că vor plăti toți- Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc”, a anunțat Florin Cîțu, pe Facebook.

Ciolacu și gașca lui sunt VINOVAȚI și trebuie să plătească pentru subminarea economiei naționale!

În primele zile ale…

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 23 octombrie 2020

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW