Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Robert Cazanciuc îi cere demisia lui Ludovic Orban, după ce șeful OPCSB a fost acuzat că și-a falsificat diploma de BAC

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2020 Etichete: , ,

Robert Cazanciuc îi cere demisia lui Ludovic Orban, după ce polițiștii au efectuat percheziții în Râmnicu Vâlcea, la domiciliul șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, fiind acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Președintele interimar al Senatului consideră că numirea în fruntea Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor a lui Laurențiu Baranga, acuzat că și-ar fi falsificat diplomat de bacalaureat, ar reprezenta o problemă de securitate națională și îi cere demisia premierului Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de șef al Oficiului pentru Combarerea Spălării Banilor

Impostura, risc de securitate națională

Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României.

Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României?

Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, a declarat Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Impostura, risc de securitate națională

Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de…

Publicată de Robert Cazanciuc pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

CITEȘTE ȘI: VIDEO Percheziții la locuința șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor: Laurențiu Baranga este suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat

Cu ce se ocupă Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

ONPCSP este o instituție cheie în arhitectura statului român. Acesta realizează analize pe baza datelor și informațiilor financiare de la diverse entități din care, dacă rezulta indicii cu privire la spălarea banilor, sesizează Parchetul General, iar în situația în care se constata finanțarea unor acte de terorism, Serviciul Român de Informații.

De asemenea, Oficiul este factor responsabil în procesul de implementare a regimului sancțiunilor internaționale.

Cine este Laurețiu Baranga

Noul șef al ONPCSB, Laurețiun Baranga, a promovat examenul de Bacalaureat în anul 1999, când avea vârsta de 32 de ani. Cu toate acestea, Baranga are un CV extrem de stufos din care se remarcă o diplomă de licență în Management obținută la Universitatea Ecologică, instituție cunoscută drept o „fabrică de diplome”, și un doctorat la Universitatea Valahia din Târgoviște. Acesta a absolvit și un curs postuniversitar la Academia de Poliție, o instituție confruntată cu multiple scandaluri de plagiat.

Laurețiun Baranga a cochetat și cu politica. În anul 2012 a obținut puțin peste 8% la Alegerile Parlamentare, la care a participat din partea partidului lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forța Civică.

Cu toate că în ultimii ani nu s-a implicat în politica la nivel înalt, Baranga a lucrat într-o universitate cu profunde legături cu mediul politic. Acesta este director al Departamentului de Științe și Inginerie la Universitatea Valahia, filiala din Alexandria, unde în 2017 Liviu Dragnea a ales să vorbească cu ocazia începerii anului universitar. De altfel, universitatea îl are ca rector pe Adrian Oros, candidat la alegerile parlamentare din partea ALDE.

Începând cu 2009, Baranga a lucrat la Oficiului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), unde a ocupat funcția de adjunct al directorului, iar din 2016 este membru al Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW