Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Profesorul din Oradea care a făcut propagandă anti-mască în școală, cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , ,

Un profesor de la Liceul cu Program Sportiv din Oradea a publicat, marți, pe pagina personală de Facebook un video în care apare alături de elevi purtând măști de clovni, ca o formă de protest împotriva măștii de protecție sanitară. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a început ancheta penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, printr-un comunicat de presă emis joi, că profesorul din Oradea va fi cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C.pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă”, potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Profesor din Oradea, propagandă anti-mască în școală

Propagandă anti-masca de protecție în timpul orelor

Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

Context

Amintim că sâmbătă circa 200-300 de persoane au protestat în Piața Universității din București împotriva măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în școli.

La eveniment au participat regizorul Cristi Puiu, actrița Carmen Tănase, publicistul antioccidental Iulian Capsali, avocatul Dan Chitic, personaj promovat intens de Sputnik, realizatorul TV Luis Lazarus, Leonard Vancu, vicepreședinte al Alianței Părinților, medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu, fost membru ALDE, Iosefina Pascal, fostă consilieră a europarlamentarului Maria Grapini, Oana Lovin, cunoscută în spațiul public după ce a protestat cu o legătură de sparanghel, și Codruța Cerva, organizatoare a mai multor mitinguri de susținere a lui Liviu Dragnea după condamnarea.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW