Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Asociația ACCEPT, plângere penală împotriva PSD, după posibila înscenare din Voluntari

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2020 Etichete: , , ,

Asociația ACCEPT va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari, după ce, în mediul online, a apărut un clip video în care mai multe persoane ce par a fi reprezentanți ai minorităților sexuale, îmbrăcate cu tricouri false cu sigla alianței USRPLUS, ar fi distribuit pliante electorale în Voluntari. Liderii USRPLUS au anunțat că filmarea nu este reală și au atribuit-o PSD.

Și Asociația ACCEPT consideră că Partidul Social Democrat a instigat la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI și anunță că ONG-ul va depune o plângere penală împotriva organizației din Voluntari.

Tacticile mizerabile de campanie utilizate în Voluntari de către Partidul Social Democrat în contextul campaniei pentru alegerile locale utilizează stereotipuri la adresa persoanelor transgender și instigă la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI. Asociația ACCEPT condamnă ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fără vreo urmă de rușine sau conștiință a impactului faptelor lor. ACCEPT va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari pentru a identifica autorii acestei înscenări manipulatoare menite să genereze ură”, se arată într-o postare publicată pe pagina Asociației ACCEPT.

În plus, aceștia fac un apel la adresa tuturor politicienilor pentru a respecta persoanele LGBTI și grupurile sociale vulnerabile la discriminare, condamnând folosirea comunității ca subiect de campanie electorală.

Facem un apel la adresa politicienilor din toate formațiunile politice pentru respectarea demnității persoanelor LGBTI și a tuturor grupurilor sociale vulnerabile la discriminare. Asociația ACCEPT nu va permite ca comunitatea LGBTI să devina subiectul de campanie și țapul ispășitor al eșecurilor întregului eșalon politic. ACCEPT va accesa toate instrumentele legale pentru a asigura respectarea demnității persoanelor LGBTI de formatorii de opinie din zona politică, cât și din presa centrală și locală.

Solicităm politicienilor care se dezic de această manipulare să nu se poziționeze ca victime ale unei înjosiri, ci să să înțeleagă și să își asume nevoia de solidarizare cu o comunitate intens marginalizată, care înfruntă aceste huiduieli și amenințări în fiecare zi”, este poziția luată de Asociația ACCEPT.

CITEȘTE ȘI: Scandal în prima zi de campanie. USR acuză PSD că a înscenat o filmare cu persoane deghizate în reprezentanți ai minorităților sexuale îmbrăcate cu tricouri false USR-PLUS – VIDEO

 

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW